PSD a adus în ţară 7,6 miliarde de euro pentru agricultori

19 mai 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Electorale

Executivul a anunţat de curând reducerea TVA pentru alimentele sănătoase de la 9 la 5%. Mâncare sănătoasă pentru români nu este un simplu slogan pentru PSD. Reprezintă o convingere politică pe cale să se transforme în acţiune şi decizie în beneficiul românilor, fie că vorbim de producători sau de consumatori.

Prin urmare, TVA-ul pentru alimente sănătoase scade de la 9 la 5%, prin decizia Guvernului. Se asigură astfel accesul oamenilor la produse sănătoase, de înaltă calitate, tot mai căutate pe piaţa alimentară, cu beneficii pe termen mediu şi lung pentru cetăţeni, dar şi pentru economie. Este vorba despre anumite categorii de alimente, respectiv produse montane, ecologice, tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru care cota de TVA se reduce pe întreg lanţul de distribuţie.

Legume gustoase şi sănătoase pentru români
De altfel, şi în acest an, Guvernul PSD a susţinut puternic legumicultorii români. Programul pentru tomate a intrat în al treilea an de existenţă. Este o confirmare a reuşitei şi utilităţii sale.
Fiecare legumicultor care aplică în cadrul acestui program primeşte câte 3.000 de euro/an, dacă cultivă roşii în solarii cu o suprafaţă de minimum 1.000 mp. Până acum, sunt peste 18.500 de cereri. Suma totală alocată de Executiv se ridică la peste 230 de milioane de lei.
Reuşita programului de tomate a fost edificatoare, astfel că, din acest an, Guvernul creşte susţinerea pentru usturoi de la 1.000 la 3.000 de euro pe hectar şi evaluează subvenţionarea altor şase produse româneşti: trei soiuri de ardei, gogoşari, vinete şi castraveţi.

Alimente curate, pentru noi şi copiii noştri!
PSD a adus în ţară 7,6 miliarde de euro pentru agricultori, atrăgând de patru ori mai multe fonduri europene decât în 2016. Banii au fost alocaţi fermierilor români. În perioada 2017 – februarie 2019, am absorbit 48% din fondurile UE alocate Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) – peste 7,6 miliarde de euro pentru agricultorii noştri. Aceste fonduri sunt un sprijin direct pentru producătorii noştri, creând 7.280 de noi locuri de muncă în întreaga ţară, dar şi un coş zilnic accesibil şi mai mulţi bani rămaşi în buzunarul românilor, bani ce pot fi cheltuiţi pe lucrurile care contează cel mai mult.
PSD este dedicat să ofere mai mult – mai mult la pensie, mai mult la salariu. Ne luptăm pentru poporul nostru şi vom continua acest lucru în Europa pentru a câştiga respectul pe care România îl merită.
Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar 41190008

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Desi Valea Jiului a votat tot timpul 28 ani cu PSD la presedentiale , europarlamentare , parlamentare , locale , … guvernul PSD nu asfalteaza drumul DN 7A (Cheile Jietului) isi rup masinile cetateni Vaii Jiului spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca , DN 66A spre Herculane , Domeniul Schiabil Parang nu acorda bani de investitii (bani de la bugetul statului au mers pentru Poiana Brasov , Valea Prahovei , …) … si cetateni Vaii Jiului platesc taxe si impozite in fiecare an ca si cei din Gorj , Valcea , Brasov , …

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 20.05.2019

Costin Munteanu, cetăţean din Petrila Pentru că, fiind condamnat pentru omor la 15 ani şi ispăşindu-şi pedeapsa în penitenciar, a...

Bulina albă, 20.05.2019

Ioan Vlad, primarul comunei Sălaşu de Sus Pentru organizarea unei manifestări ce atrage de la un an la altul tot...

Gura lumii, 20.05.2019

A luat-o pe urmele unui celebru fugar din regiunea cu lămpaşe, dar a făcut exact aceeaşi greşeală. Un calcul simplu...

Închide