Politica si administratie

Protocolul USL local, sãptãmâna viitoare

Sorina Popa

Ieri, liderii PSD şi PNL din judeţ s-au întâlnit cu conducerea partidelor, pentru a pune la punct modul de lucru al Uniunii Social Liberale în teritoriu.

Problema cea mai spinoasă pare să fie cea a desemnării candidaţilor pentru alegerile locale de anul viitor. Deşi mulţi credeau că numirea candidaţilor va fi doar una formală, se pare că lucrurile nu stau chiar aşa. Pentru că şi unii şi alţii vor să câştige cât mai multe posturi la localele din 2012, conducerile centrale ale PSD şi PNL au decis ca să conteze în desemnarea candidaţilor sondajele efectuate în zonele respective. Conform protocolului USL, PSD-ului îi revin 21 de posturi de candidaţi de preşedinţi de consilii judeţene, iar liberalilor mai exact, ACD, 20. În aceste condiţii, va conta hotărâtor rezultatul sondajelor, acestea urmând să fie începute din luna mai şi până în iunie anul acesta.

 

Intervin cei de la centru
Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că săptămâna viitoare va avea loc semnarea protocolului local dintre PSD Hunedoara şi ACD Hunedoara. „Acolo unde nu se ajunge la o concluzie comună în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor, va interveni centrul, de la ambele partide. E clar că cine va ieşi cel mai bine în sondaje va fi şi candidatul USL pentru funcţiile respective. Însă, în cazul în care vor fi neînţelegeri, atunci vor decide cei de la centru”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.