Protestul de la Deva s-a înecat în anonimat

Oana Mihneaprotest (5)

Ieri, după o mobilizare matinală pe reţelele de socializare, care promitea o mare adunare de oameni în centrul municipiului Deva, totul s-a dovedit a fi mai degrabă o tentativă palidă de protest.
Nu ştim în alte oraşe din judeţ cum s-au petrecut lucrurile, dar cei care au crezut că vor scoate sute de tineri, în primul rând, dar şi alte categorii de locuitori din Deva în stradă pentru a protesta împotriva guvernanţilor, parlamentarilor, preşedintelui, clasei politice din ţara asta în general, s-au înşelat amarnic. Ieri seară, să tot fi fost vreo 30 de persoane – este adevărat, majoritatea tineri – care s-au strâns în faţa statuii ecvestre a lui Decebal, din Piaţa Victoriei, devenit, după cum se vede, spaţiul tradiţional de proteste al locuitorilor din urbea de la poalele Cetăţii.
Spre deosebire de protestatarii din Capitală, din Timişoara sau din alte oraşe din ţară, care îşi scandau revendicările, cei care au format micul grup din jurul statuii lui Decebal, poate şi timoraţi de faptul că erau atât de puţini, au fost tăcuţi ca peştii.
Noroc pentru jurnaliştii prezenţi la eveniment că vreo doi dintre tinerii veniţi la protest erau înarmaţi cu hârtii pe care se afla tipărit mesajul: „De 26 de ani minţiţi, prostiţi, vindeţi şi omorâţi România=Corupţie“, „Politicieni… toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României“, „Corupţia, Lăcomia şi Indiferenţa ucid toată România“.
O parte dintre protestatari au luat-o la un moment dat, cătinel-cătinel, către Prefectură, probabil în speranţa că vor mai agăţa pe drum nişte oameni după ei. Nu ştim dacă au reuşit şi ce au făcut la Prefectură, dar după o vreme s-au întors la Cal, parcă mai puţini decât au plecat. Apoi, treptat, treptat, sătui de atâta stat degeaba  cu mâinile în buzunare, unul câte unul, protestatarii au dispărut  în ceaţă.
Cam aşa au stat lucrurile cu marele protest din urbea Deva. Ca să fim, totuşi, corecţi până la capăt, putem spune că demisia premierului Ponta şi a guvernului său, a primarului Piedone, survenite ieri dimineaţă, i-a cam lăsat fără motivaţie pe cei care se pregăteau de proteste.

4 comentarii la „Protestul de la Deva s-a înecat în anonimat

 • 5 noiembrie 2015 la 10:20
  Permalink

  Baieti, nu va imbatati cu apa calda.
  1. In locul unul politician vine …… alt POLITICIAN.
  2. NICIODATA, in TOATA istoria, dupa revolutii nu au fost pusi la putere Sfinti, ci puterea INTOTDEAUNA au luat-o cei mai iuti JMECHERI.
  3. Vreti alegeri anticipate. Ok. Si cine credeti ca vrea sa intre in politica ??? Intotdeauna si peste tot, politica fac cei care nu sunt in stare sa faca altceva.
  4. Iar cu Biserica Ortodoxa, lasati-o mai usor. Nu vreti sa mereti la Biserica, e chestiune personala. Dar aici e teocratie nu democratie, aici nu sunt functii publice. Amestecul ideilor protestante mostenite de la revolutia franceza, pastratile pentru mintea ingustata de ateismul comunist. Apropos parintii vostri ce au fost ?
  5. Si ca in orice conflict intre doua parti, nu doar o parte poarta 100% din vina. Oare cei din club, nu au chiar nici o vina ???
  Fratilor.
  Lumea este in tonuri de gri, doar la mintile infierbantate e alb si negru.

 • 5 noiembrie 2015 la 11:04
  Permalink

  RUSINE ; HUNEDORENI !! De ce pierdeti ocazia de aschimba ceva ? Vreti sa va soptiti nemultumirea si mizeria ca pana acum ,pe la colturi ? Strigati in gura mare ce fel de tara , de socitate vreti !!

 • 8 noiembrie 2015 la 20:05
  Permalink

  vedem noi pe dracu iar, ca vin la putere cei care ne-au taiat salariile, pensiile, au inchis spitale, au distrus justitia etc.

 • 8 noiembrie 2015 la 21:08
  Permalink

  Sa dispara deputata Harau luata de DNA!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.