Protestele, prea grele pentru hunedoreni

Sorina Popa

Zeci de hunedoreni au participat sâmbătă, la Deva, la protestul organizat de organizaţia jude­ţeană Hunedoara a AUR. Oamenii au scandat lozinci împotriva guvernului actual, dar şi împotriva restricţiilor impuse de pandemia de noul virus.

Nu vrea regrete
„Probabil o să aflăm adevărul peste câţiva ani şi atunci regretele o să fie inutile pentru faptul çă ne-am lăsat păcăliţi,manipulaţi şi dezbinaţi.
După toate aceste măsuri abuzive şi fără un sprijin economic şi social o să vină şi sărăcia peste România.Încet şi sigur.Eu unul nu vreau să am regrete”, a spus Tiberiu Claudiu Bârstan, liderul judeţean al AUR.
Protestatarii au mărşăluit pe străzile muni­ci­piului, susţinând că măsurile luate de executiv contravin libertăţii omului.
„Mulţumesc tuturor celor care astăzi au ieşit în stradă şi care mai au încă puterea să creadă in ideea de libertate.Mulţumesc Jandarmeriei şi Poliţiei Române pentru profesionalismul şi nivelul ridicat de siguranţă oferit pe tot parcursul acestui protest. Respect!
Singura dezamăgire şi constatare la acţiunile de protest organizate în ultimul timp, este faptul că implicarea şi atitudinea civică în România, sunt pe cale de dispariţie.Horeca,mediul privat şi alte categorii sociale se complac cu situaţia dată şi preferă să gireze incompetenţii de la guvernare.Eu asta pot să înţeleg prin faptul că aceste categorii profund afectate de criză nu susţin aceste proteste.Mulţumesc mult oamenilor şi colegilor mei din AUR , care la cel mai mic semnal sunt în stradă, alături de mine pentru a consolida în viaţa noastră de zi cu zi,două lucruri sfinte Libertatea şi Dreptatea”, a afirmat Tiberiu Claudiu Bârstan.

Demisii, demisii
Şi în Bucureşti a fost sâmbătă protest, oamenii s-au adunat iniţial în Piaţa Universităţii de unde au pornit în marş prin centrul Capitalei spre sediul Guvernului. Protestatarii au rămas acolo şi după ora 20:00, în ciuda faptului că începuse şi ploaia.
Ei au scandat lozinci împotriva celor aflaţi la guvernare, cerând cu precădere demisiile premierului Florin Cîţu şi a şefului DSU, Raed Arafat. Alţii nu sunt de acord cu testarea, dar nici cu vaccinarea obligatorie, deşi nu există un proiect în acest sens.
Reporterul Digi24 transmite că în rândul protestatarilor se disting două grupuri: unul în jurul partidului AUR şi un altul distinct, de oameni care nu sunt neapărat afiliaţi politic, dar nu sunt de acord cu restricţiile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Câţi hunedoreni au mai făcut Covid

Până ieri, 4 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 974.375 de cazuri de persoane infectate cu noul virus (COVID

Cazul pădurarului agresat la Brad, sesizat ministrului

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva a solicitat intervenţia Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi a Regiei Naţionale a Pă­durilor -

Descindere la depozitele de lemn din Ţara Haţegului

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delic­telor Silvice din cadrul IPJ Hunedoara, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara au efectuat o

Închide