Protest pentru salarii

Minerii de la exploatarea de cărbune Vul­can au refuzat să intre, vineri, în subteran, la schimbul I, din cauză că nu au primit salariile la timp, situaţia calmându-se doar după ce administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, a dis­cutat cu protestatarii.”Oamenii erau îngri­joraţi din cauza salariilor, care trebuiau plă­tite vineri, aşa cum am anunţat în sălile de apel. După ce le-am explicat că situaţia a fost rezolvată, minerii au reluat lucrul. Salariile vor fi plătite cel mai târziu în cursul zilei de marţi, săptămâna viitoare”, a declarat adminis­tra­torul special al CEH.
Banii pentru salariile angajaţilor CEH sunt asi­guraţi de Ministerul Muncii, prin AJOFM Hu­nedoara, suma ce va fi plătită fiind de 14 mi­lioane de lei, potrivit unei postări a mi­nis­tru­lui Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.
„Prelungim cu încă o lună sprijinul acordat minerilor din Valea Jiului, suma de 14 mil­ioane de lei, alocată în acest scop, fiind su­plimentată astăzi (joi, n.red.) printr-o hotărâre de guvern la bugetul Ministerului Muncii. Aceşti bani vor putea acoperi creanţele sa­lariale pentru aproximativ 4.000 angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara, aflat în in­solvenţă. Pentru a putea acorda acest sprijin, a fost deja modificată legislaţia prin extin­de­rea de la 4 luni consecutive, la 5 luni conse­cu­tive a perioadei în care se suportă crean­ţele salariale şi alte drepturi băneşti datorate şi neachitate salariaţilor”, a notat Raluca Turcan. Ajutorul acordat de guvern minerilor din Valea Jiului în ultimele patru luni a fost de aproape 62 de milioane lei, dintre care 52 de milioane lei pentru salarii şi 9,8 milioane lei pentru tichete de masă şi transport, a mai specificat ministrul Muncii. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.