Actualitate

Acţiune de amploare a poliţiştilor

Vizate au fost două municipii din Valea Jiului, Petroşani şi Lupeni, iar poliţiştii au că­u­tat suspecţii unor infracţiuni de furt ca­li­ficat.

Ţigări de contrabandă
Astfel, razia poliţiştilor în Petroşani a vizat prinderea unor complici ai bărbatului care a spart un garaj din localitate, la mijlocul săp­tă­mânii trecute, de unde au fost furate mai mul­te baxuri cu ţigări de contrabandă. Suspectul principal, un tânăr de 26 de ani, din municipiul Vulcan, a fost reţinut şi apoi arestat preventiv. „Tânărul, la data de 23.06.2021, a fost prins în flagrant de către poliţiştii Biroului Ordine Publică Petroşani în timp ce împreună cu alţi patru tineri (care au fugit în momentul în care au sesizat prezenţa poliţiştilor), sustrăgeau ţi­ga­rete (277 de cartuşe de ţigarete) nemarcate corespunzător, de diferite mărci , dintr-un garaj situat în Petroşani, pe care le-au depozitat într-un autoturism parcat în proximitatea garajului. Cauza a fost preluată de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Petroşani, care, în urma cercetărilor efectuate au recuperat întreaga cantitate de ţigarete şi i-au identificat şi pe cei­lalţi participanţi la comiterea infracţiunii de furt calificat (patru tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, din municipiul Vulcan)”, a informat IPJ Hunedoara. Poliţiştii continuă cer­cetările în acest caz, în vederea docu­men­tării întregii activităţi infracţionale a celor cinci. Tot în cadrul raziei, poliţiştii Biroului Rutier au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile pu­blice (în valoare totală de 2.100 lei), iar faţă de o persoană au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe dru­murile publice.

Alţi doi spărgători au fost săltaţi
Razia poliţiştilor a vizat şi municipiul Lupeni, unde au fost identificaţi doi tineri în vârstă de 19 ani, ambii din municipiu, care sunt cer­ce­taţi pentru că au spart un magazin de unde au sustras mai multe bunuri (ţigări, alcool), cau­zând un prejudiciu în valoare de peste 12.000 de lei. ”Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt ca­lificat, în vederea documentării întregii ac­ti­vi­tăţi infracţionale a celor doi”, precizează sur­sa citată. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.