Actualitate

Protest la Casa de Sănătate: Salariile au rămas la fel din 2017, volumul de muncă, din ce în ce mai mare

Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara s-au raliat, luni, protestului naţional şi au întrerupt lucrul timp de două ore, pe motiv că salariile nu au mai fost majorate din anul 2017, în timp ce volumul de mun­că a devenit din ce în ce mai mare.

Prea puțini bani pentru munca depusă
„Am hotărât să întrerupem activi­tatea astăzi (n.r.-ieri), de între orele 10:00 şi 12,00, având în vedere toate nemulţumirile acumulate de-a lungul timpului. E primul protest de an­ver­gură, în sensul că e prima dată de 25 de ani de când e un protest concertat la nivel naţional, în sensul că toate casele, toţi angajaţii din toate casele judeţene, inclusiv Casa Naţională, au hotărât întreruperea activităţii. Prin­ci­pa­lele revendicări ale noastre sunt sis­temul de salarizare, în sensul că sa­lariile noastre au rămas la fel din 2017. Suntem la acelaşi nivel de salarizare, în condiţiile în care volumul de muncă, sarcinile de serviciu sunt din ce în ce mai multe şi noi suntem din ce în ce mai puţini. Sunt foarte mulţi colegi care nu fac faţă presiunii şi volumului de muncă şi au plecat. Salariul mediu net în Casă este de 4.500 de lei”, a declarat Nicoleta Pârva, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara.
În ultimii ani, la nivel național, nu­mărul posturilor ocupate în sistemul de asigurări de sănătate public s-a re­dus de la 4.028 la 2.815 din cauza sa­lariilor foarte mici în raport cu volumul, complexitatea și responsabilitatea activității.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura