Protest în faţa sediului Primăriei Deva, din cauza lipsei apei calde şi a căldurii în oraş

Ce le-a răspuns primarul celor care i-au cerut demisia din funcţie

 

Sorina Popa

Sâmbătă, deputatul AUR Anamaria Gavrilă (medalion), dar şi consilierii locali din Deva ai aces­tui partid politic, şi mai mulţi deveni au protestat în faţa sediului Primăriei municipiului Deva. După pancartele pe care le aveau pro­testatarii, oame­nii sunt nemulţumiţi că în Deva nu este asigurat agentul termic pentru cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, dar şi că mediul privat nu este sprijinit acum în pandemie, sau că angajaţii din Horeca şi-au pierdut locurile de muncă.

Au cerut demisia primarului
Participanţii au aprins focul în butoaie, în semn de protest că 4.000 de locuinţe din municipiu nu au căldură şi apă caldă, dar şi şcoli şi instituţii sunt în aceeaşi situaţie.
Deputatul AUR Anamaria Gavrilă a spus că i-a lăsat o scrisoare primarului Devei şi i-a recomandat acestuia să ceară demisia ministrului Energiei Virgil Popescu, din cauză că Deva nu are apă caldă şi căldură. Deputatul AUR susţine că a făcut nenumărate petiţii şi interpelări celor din guvern, pentru a semnala situaţia de la Deva. Însă, nu a primit nici un răspuns favorabil, fiind tratată cu indiferenţă. La protestul de sâmbătă s-a cerut şi demisia edilului şef al reşedinţei de judeţ.

Bani pentru centrale termice pe gaz
Contactat de noi, primarul De­vei, Florin Oancea (meda­lion), a declarat că fiecare are dreptul să protesteze, dar trebuie să vină şi cu soluţii reale.
„Dacă aceia care au protestat ar fi venit şi cu soluţii reale, m-aş fi înclinat în faţa lor. Însă, a profita de greutăţile şi necazurile unei părţi din populaţia oraşului, cerând demisia primarului, nu reprezintă o acţiune civică, ci o măruntă acţiune po­litică de imagine a unora care au fost primari sau care au candidat la funcţia de primar al mu­ni­cipiului. Toţi devenii ştiu că, în calitate de primar, am făcut toate demersurile legale pentru a rezolva problema asigurării agentului termic în această iarnă. Din păcate, nu am pârghiile necesare să rezolv astăzi situaţia devenilor care stau în frig şi nu au apă caldă. Dar, ce ţine de mine, ca primar, am făcut. Am alocat sumele ne­cesare pentru 2021 pentru cumpărarea de cen­trale pe gaz pen­tru toate unităţile de învăţământ din Deva, am alocat câte 2.500 de lei pentru fa­miliile nevoiaşe ca să-şi achiziţioneze centrale termice de apar­ta­ment. Acestea sunt lucruri concrete şi măsuri pe care le-am putut lua, ca primar, acestea intră în atribuţiile mele. Dacă cei care au protestat ar fi avut o soluţie concretă, i-aş fi invitat la masa discuţiilor. Îi aştept pe cei care pozează în apă­rătorii devenilor oricând în biroul primarului, cu soluţii concrete. Dacă le au”, a declarat, Florin Oancea, primarul municipiului Deva, referitor la protestul organizat în faţa primăriei.

5 comentarii la „Protest în faţa sediului Primăriei Deva, din cauza lipsei apei calde şi a căldurii în oraş

 • 21 martie 2021 la 22:46
  Permalink

  Asta ati votat ,asta aveți. Să-și dea demisia după toata strădania pe care a făcut-o sa rămână Primar …..sa fim serioși! Nu ii pasa de voi ca nu aveți caldura si apa calda pentru ca el sta bine mersi ….Devenii sa aștepte sau rugați-vă sa vina caldura de la Dumnezeu!

 • 22 martie 2021 la 7:56
  Permalink

  Primar esti tu. Pentru asta castigi o caruta de bani. Pai daca, vine lumea cu solutii, voi, primar, prefect, directori, pentru ce mai sunteti platiti?

 • 22 martie 2021 la 8:50
  Permalink

  Prim Ministru PNL , Ministru PNL , Director Mintia PNL , Director CEH PNL , Prefect PNL , Presedinte PNL . Ce nu e in regula ? 🙂 🙂

 • 23 martie 2021 la 9:41
  Permalink

  Tara “lucrului bine facut” in asa fel incat nici sa nu te mai poti debransa de la incalzirea centralizata pentru a-ti pune centrala proprie pana nu ai un cos de evacuare conform noilor legislatii…bravos,totul impotriva cetateanului de rand.China,India,SUA,Polonia…scot la carbune de draci au ,pentru consum propriu sau export.Germania ne trimite carne de porc crescut la Munster,la Kaufland.Polonia ne trimit mere si fasole.Egiptul cartofi.Turcii ne trimit rosii,…Se mai produce ceva in aceasta tara in afara de mana ieftina de lucru,prost platita si la intern si la extern?

 • 23 martie 2021 la 9:47
  Permalink

  La ce v-ati asteptat de la unu care ducea mapa lui M.Munteanu si si-a trimis soferul in locul lui la scoala

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Laurenţiu Sorin Vasile, fost miner din localitatea Petrila Pentru că odată retras din activitate, s-a dedicat promovării turistice a Văii

Bulina neagră

Cătălin Andrieşescu, bărbat din municipiul Petroşani Pentru că este învinuit de ultraj, după ce a fost implicat într-un scandal şi

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că la un cămin de bătrâni din judeţ lucrurile sunt urâte rău de tot, dar nu în

Închide