Actualitate

Protecţia Copilului a ajuns în Valea Curcubeului

Anamaria Nedelcoff

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara au fost în comunitatea numită Valea Curcubeului, ei sesizându-se în urma unui articol publicat în Mesagerul Hunedorean. Articolul se referea la reclamaţia unui tată, care ne-a sesizat că ambii săi copii, în vârstă de trei şi cinci ani, trăiesc în condiţii insalubre, alături de mama lor, care a fugit de acasă.
În urma vizitei în comunitatea amintită, Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al DGASPC, ne-a declarat: ”Din punct de vedere al spaţiului, sunt două camere, într-adevăr nu au curent, dar au precizat că actele pentru reţeaua electrică au fost înaintate. Mama spune că micuţii se află în evidenţa unui medic de familie şi urmează ca noi să facem verificări privind acest aspect. Copiii sunt bine îngrijiţi, dar este clar că mai sunt unele aspecte care urmează a fi verificate. Ea a promis că îşi va cumpăra o locuinţă în Deva, pentru a avea confortul necesar, iar noi vom face verificări în această privinţă”, a declarat Ionela Lazăr.
Între timp, la DGASPC, a fost depusă şi o plângere scrisă, referitoare la soarta copiilor săi, de către tatăl acestora, Marius Mitrea, stabilit în Italia. ”Tatăl copiilor, prin avocat, ne-a lăsat documente referitoare la această situaţie. Este bine că tatăl a demarat o acţiune şi în instanţă, fiindcă noi nu suntem în măsură să stabilim la cine să rămână copiii”, mai spune Ionela Lazăr.
Marius Mitrea susţinea, în urmă cu câteva zile, că este îngrijorat, deoarece cei doi copii ai săi nu au acces la educaţie, întrucât comunitatea în care a ales să se mute soţia lui preferă să trăiască departe de civilizaţie şi vrea ca mama lor să fie decăzută din drepturile părinteşti şi copiii să se întoarcă la el.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura