Fara bascalie

Prostituţia de criză, la standarde…

Zilele acestea am avut multe drumuri de făcut spre şi dinspre Alba Iulia. Cum şoseaua este cam aglomerată, am avut destul timp să fiu atent şi la peisaj. Nu doar la cel natural. Veţi vedea de ce spun asta.
În urmă cu exact 10 ani, mai precis în 1999, mergeam dinspre Gyula spre Budapesta. La marginea câte unei liziere de pădure, stăteau fetele ce aşteptau să fie agăţate de – să le spunem generic – tirişti. Tipe bine, aranjate, ostentativ cochete şi agresiv sexy, fetele alea erau bine îmbrăcate şi contrastau puternic cu ce era la acea oră prin România. Ţin minte şi acum incursiunile nocturne de reporter, făcute cu poliţişti, prin parcările de la Ilia sau Orăştie, în care cădeau în plasă fete amărâte, prost îmbrăcate, parcă plecate în pripă de acasă să facă şi ele un ban. Inspirau mai degrabă milă şi compasiune, dădeau dovadă de un amatorism – cel puţin vestimentar – evident.
Ei bine, cum spuneam, zilele acestea am văzut din nou fete de consumaţie (să mă scuze feministele…), prin parcări, la Orăştie şi Simeria mai exact. Culoarea era aceeaşi, dar vestimentaţia era cu totul şi cu totul alta. Fetele erau, ca să zic aşa, trendy. Păreau intrate clar în clasa profesionistelor, pantaloni mulaţi, ochelari de soare, care le făceau misterioase, o atitudine mai aşa, cum să spun, mândră. Îmi vine să râd, dar nu găsesc alt cuvânt.
Nu e treaba mea să dau lecţii de morală şi nici să condamn pe ton ultimativ. Există biserică, poliţie, moralişti de profesie. Este doar, ca şi în alte cazuri de editoriale, o constatare. Să se fi adaptat fetele la criză? Să fie o emancipare a traseistelor? Habar nu am. Cert este că fetele sunt la standarde…
…dacă doriţi, europene.
 
P.S.
Am citit extrem de amuzat comentariile unor cititori ai ediţiei on-line a cotidianului Mesagerul Hunedorean, referitoare la editorialul meu „Hada, un primar patriot”. Scuze, domnilor comentatori, dar nu aţi înţeles nimic. Sunteţi prea viscerali pentru a mai avea vreun rest de simţ al umorului. Aflaţi, vă rog, că lipsa de simţ al umorului este un defect fooooarte periculos. Trust me! Iar anonimatul dvs. este o protecţie perfectă. Vă doresc multă sănătate şi vă aştept cu interes înjurăturile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura