Actualitate

Prostia se plătește! A pățit-o un pensionar din zona Brad

Bătrânul în vârstă de 70 de ani, din Stoieneasa, a rămas fără pen­sie pe jumătate de an, pentru că nu și-a putut stăpâni nervii și și-a ata­cat un alt vecin cu parul.
Pensionarul se dușmănea cu ve­cinul său de mai mulți ani, așa că a vrut să-și impună punctul de vedere cu bâta. Cel bătut, deși mai tânăr,
n-a ripostat chiar dacă putea face acest lucru cu ușurință. Cel agresat și-a scos un certificat medico-legal pentru a dovedi agresiunea și a depus plângere penală împotriva septuagenarului. În fața instanței Judecătoriei Brad, pensionarul și-a recunoscut vina și a fost condamnat la o amendă penală. Judecătorul a luat în calcul faptul că primește o pensie lunară de 1.000 de lei și a hotărât ca bătrânul să plătească o amendă penală totală de 1.650 lei pentru infracțiunile de amenințare și lovire. Victimei trebuie să-i achite despăgubiri morale în sumă de 2.000 lei, iar a alți 1.300 lei cheltuieli de judecată. În plus, bătrânul tre­buie să achite și cheltuieli judiciare către stat. (M.Gânju).