Actualitate

Prost plătiți și muncă mai multă

Peste 1.000 de angajați APIA au protestat, ieri, în Piața Unirii din București, aceștia fiind nemulțumiți deoarece există diferențe notabile între salariile celor din APIA Aparat Central și cele acordate angajaților de la centrele județene.

Nedreptăți
„Ne exprimăm profunda dezamăgire şi indignare la modul în care suntem priviţi de către Guvernul României. Suntem cei care derulează anual peste 15 miliarde de lei care intră în bu­zu­narele mereu goale ale fermierilor români. Derulăm anual peste 100 de scheme de plăţi, măsuri şi submăsuri, primim, gestionăm şi autorizăm peste 1 milion de cereri de plată, structura de per­sonal de la APIA fiind subdimen­sio­nată. Şi ce am cerut? Nu sporuri, nu sume suplimentare pentru timpul lu­crat peste program, ci doar îndrep­ta­rea unei erori. Rezolvarea unei nedrep­tăţi care persistă din momentul în care, prind Legea nr. 153/ 2017 APIA a fost pusă în mod ERONAT pe 2 anexe de salarizare”, susțin sindicaliștii.
Veronica Topor, directorul executiv al APIA Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că cei 100 de salariați ai structurii din județ au protestat, ieri, o oră, de la 12 la 13, timp în care nu au fost primite cereri de la fermieri. Dealtfel, deși termenul de de­punere a cererilor pentru subvenții ar trebui să se încheie în 15 mai, doar 35 la sută dintre solicitări au fost depuse. Veronica Topor susține că termenul va fi prelungit până în 31 mai 2023.
Protestul este justificat, pentru că diferențele dintre salariile celor din București și cei din județe este de 1.500-2.000 de lei. (S.Popa)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura