Propusă pentru sancţiune, deoarece… se îmbracă elegant!

Carmen Cosman

A avut curajul să vorbească despre modul în care o tânără de 24 de ani este abuzată verbal şi psihic de către şefa Centrului de Plasament din Lupeni, Maria Dobârcean, precum şi despre alte posibile nereguli de aici şi tot ea s-a trezit chemată în comisia de disciplină de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara.
 

Chemată la comisia de disciplină…
Este vorba despre o angajată a Centrului de Plasament din Lupeni, Daniela Dobre (foto), care spune că, în 17 ani de activitate, nu s-a lovit niciodată de aşa ceva. Acum, i se reproşează chiar şi faptul că vine îmbrăcată elegant la serviciu şi nu ar oferi un exemplu bun copiilor şi tinerilor asistaţi.
„Respectivul referat, în baza căruia sunt chemată luni, 7 martie (azi–n.n.), la comisia de disciplină, conţine date referitoare la alte plângeri împotriva mea, despre care eu nu ştiu nimic. Acolo apare că au fost intervievaţi copiii cu privire la comportamentul meu, dar eu nu ştiu ce ar putea spune ei, în condiţiile în care am avut şi am o relaţie bună cu ei. De fapt, până în urmă cu o lună, am avut relaţii de respect, spre deosebire de zilele trecute, când am observat că în urma conflictului dintre mine şi Maria Dobârcean, care le ia declaraţii cu privire la mine zilnic, sunt mai rezervaţi”, a declarat Daniela Dobre.

…Pentru că-i coafată, machiată şi parfumată
Adresa remisă femeii de conducerea DGASPC Hunedoara face referire la o serie de nereguli, dar, de departe, cea mai ciudată dintre ele se referă la hainele şi machiajul acesteia. „Consideraţi că pentru a fi un bun exemplu pentru copiii/ tinerii care beneficiază de măsură de protecţie în cadrul Centrului de Plasament Lupeni, trebuie să mergeţi la serviciu îmbrăcată foarte elegant, cu multe bijuterii, machiată, coafată şi parfumată”, se arată în adresa cu motivele pentru care femeia este cercetată disciplinar, semnată de directorul general al DGASPC Hunedoara.
Daniela Dobre spune, însă, că asistenţii sociali trebuie să fie un exemplu pentru copiii de la centru. „Ţinând cont că noi desfăşurăm activităţi de deprindere a vieţii independente cu copiii care beneficiază de serviciile centrului, este normal să-i învăţăm să se îmbrace, să se spele, să folosească produse cosmetice, să fie eleganţi, curaţi, parfumaţi. Nu cred că ţinuta mea este un act de indisciplină şi nu este prevăzută în fişa postului. Oricum m-aş îmbrăca, nu cred că acest lucru ar reprezenta un act de indisciplină”, declară Daniela Dobre.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare