Comunitate

Propus pentru Premiul Nobel pentru Pace

Călugărul franciscan Böjte Csaba (foto) din Deva a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2022 de ministrul Resurselor Umane din Ungaria, Miklós Kásler.
„L-am nominalizat pe fratele meu Csaba la Premiul Nobel pentru Pace. Fratele Böjte Csaba și-a început slujba de preot când Cortina de Fier a căzut. Cu peste 3 decenii de activitate uma­nitară, a dărâmat zidurile dintre națio­na­litățile care trăiesc în Europa Cen­trală de Est și servește, în același timp, drept exemplu și bună practică pentru întreaga omenire. În ultimele decenii a creat un program de salvare a copiilor care depășește ideologiile și intere­sele politice. Astăzi, fundația din Deva fondată de Böjte Csaba are în grijă peste 2.500 de copii în 26 de instituții. Ca rezultat măsurabil al unor vieți omenești salvate, cred că, urmare a multor decenii de muncă, ar merita Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta.
Rodul muncii sale poate fi realizat nu doar în plan ideologic, ci și numeric. Misiunea de salvare a copiilor a lui Csaba Böjte a adus o nouă per­soa­nă în această zonă, ceea ce încu­rajează oamenii care trăiesc acolo să trăiască liniștiți unul lângă celălalt.Ca rezultat măsurabil al unor vieți ome­nești salvate, cred că, ca urmare a multor decenii de muncă, ar merita Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta”, a spus ministrul Resurselor Umane din Ungaria, Miklós Kásler.

One thought on “Propus pentru Premiul Nobel pentru Pace

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura