ActualitatePolitica si administratie

Propaganda și intoxicările USR PLUS dăunează grav județului Hunedoara

Aleșii județeni de la USR-PLUS nu au votat, în ședința de săptămâna trecută mai multe hotărâri ale Consiliului Județean. Consilierii respectivi au mers mai departe și au acuzat conducerea instituției județene că nu are grijă de bătrânii noștri.

Replica celor de la CJ Hunedoara nu a întârziat
„USR PLUS Hunedoara își continuă cam­pania de dezinformare care are ca țintă acti­vitatea Consiliului Județean Hunedoara. De această dată, în mediul on line, dar și în media locale, reprezentanții USR PLUS acuză ad­minis­trația județeană că nu are suficientă grijă față de persoanele vârstnice din județ. Dincolo de ridicolul acestei idei formulată tocmai de reprezentanții formațiunii care, atunci când s-au aflat la guvernare, nu au făcut nimic pentru persoanele vârstnice, con­siderându-le o povară pentru România, realitatea este cu totul alta. Iar hunedorenii trebuie să știe adevărul, cu subiect și predicat!

Demontăm primul FAKE NEWS!
În ceea ce privește stabilirea contribuției de întreținere pentru pacienții de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Pui, facem urmă­toarele precizări:
Dacă s-ar fi aplicat un nivel al contribuției de 60 la sută din costul mediu/beneficiar, ar fi rezultat o contribuție lunară de întreținere în valoare de 3.655 lei/lună.
Dacă s-ar fi aplicat un nivel al contribuției de 60 la sută din standardul de cost minim conform HG 426/2020, ar fi rezultat o con­tribuție lunară de întreținere în valoare de 2.527,70 lei/lună. DGASPC Hunedoara a op­tat pentru stabilirea unei contribuții cuprinse între 450 și 900 lei/lună (în funcție de gradul de dependență), așa cum se întâmplă în cen­trele de asistență și îngrijire din subordine. Diferența este vizibilă, clară și lămuritoare, credem, pentru toți cei interesați să afle adevărul despre acest subiect. Ca să fie și mai simplu de înțeles realitatea și contextul real, amintim câteva exemple de contribuții practicate în țară: 2.650 lei/lună – Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia sau 1.206 lei/lună – Căminul pentru Persoane Vârstnice Brăila.
Așadar, tocmai pentru a nu împovăra be­neficiarii, CJ Hunedoara a adoptat această hotărâre! Beneficiarii serviciilor de la acest cămin sunt persoane cu nevoi medico-sociale stabilite conform prevederilor legale în vigoare, cu afecțiuni cronice care necesită o atenție și un tratament adecvat”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

„Al doilea FAKE NEWS, o acuzație ridicolă!”
„Aceiași reprezentanți ai USR PLUS acuză desființarea Centrului Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice din municipiul Hunedoara. Fără să cunoască realitatea, în mod absolut iresponsabil, USR PLUS lan­sează această informație în scopul obținerii unui firav capital politic. În realitate, cei 44 de beneficiari internați în Centrul Social Multi­funcțional pentru Persoane Vârstnice din municipiu au fost transferați la Unitatea de Asistență Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” din municipiul Hunedoara. Decizia a fost luată în urma faptului că starea de să­nă­tate a mai bine de 80 la sută dintre beneficiari s-a degradat în cursul anilor, în așa fel încât s-a constatat și o necesitate mai mare de în­grijire medicală, tratamente și medicamente multiple și costisitoare pentru persoanele internate. Subliniem că, odată cu preluarea be­neficiarilor la UAMS „Părintele Arsenie Boca”, costurile îngrijirii lor se reduc substan­țial, de la 4.455 de lei/lună, la 1.576 de lei/lună. Spațiul în care și-a desfășurat activitatea cen­trul de zi din cadrul Centrului Social Multi­func­țional pentru Persoane Vârstnice din Hunedoara va fi preluat de UAMS „Părintele Arsenie Boca”, odată cu obținerea avizelor și licențierii din partea Ministerului Sănătății pentru ca el să deservească, în continuare, pe viitor, beneficiarii care nu au nevoie de asistență medicală 24 de ore din 24.
Concluziile aparțin hunedorenilor! Având în vedere cele expuse mai sus, credem că hu­ne­dorenii pot trage singuri concluziile care se impun, fără „sprijin” din partea USR PLUS. In­to­xicările sponsorizate pe rețelele de socia­lizare nu au decât un singur scop: dezinfor­ma­rea cetățenilor. Consiliul Județean Hunedoara, prin structurile de asistență și îngrijire aflate în subordinea DGASPC Hunedoara, dar nu numai, va continua politicile sociale prin care să asigure asistență socială adecvată tuturor categoriilor de beneficiari aflați în evidențe. Mai mult, în ciuda atacurilor politice, adminis­trația județeană va continua să aloce fonduri consistente atât pentru investiții în infra­struc­tura de sănătate, cât și în asigurarea con­dițiilor adecvate îngrijirii persoanelor care au nevoie de sprijinul societății. În lipsa unor propuneri constructive, regretăm că acti­vi­tatea aleșilor USR PLUS se reduce la pro­pa­ganda ieftină de pe rețelele de socializare”, se mai arată în comunicatul CJ Hunedoara.