Politica si administratie

„Proiectul senatorului Carmen Hărău, pentru reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare, a fost votat în Senat“

Senatul României a votat propunerea legislativă iniţiată de senatorul liberal Eleonora-Carmen Hărău (foto) pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (Legea 128/2017).
Noile prevederi legislative aduc veşti bune cetăţenilor din Valea Jiului, din municipiul Hunedoara şi oraşul Călan, dar şi celor aflaţi în localităţile limitrofe, pe o rază de 8 km în jurul acestora, zone care au fost, de-a lungul timpului, afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui şi a extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de emisii gaze cu efect de seră sau cu emisii de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor.
Mai precis, indiferent de domeniul de activitate în care sunt încadraţi în muncă, cetăţenii care dovedesc că au locuit cel puţin 30 de ani în aceste zone beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare.
Prevederile din propunerea legislativă a senatorului liberal Carmen Hărău vor fi aplicabile tuturor cetăţenilor din municipiul Hunedoara, oraşul Călan, precum şi din toate cele şase localităţi ale Văii Jiului (Petroşani, Lupeni, Vulcan, Petrila, Uricani, Aninoasa).
„Sunt bucuroasă că am reuşit să fac încă un lucru bun pentru cetăţenii judeţului, oamenii pe care îi reprezint în Parlamentul României“ -a declarat pentru Mesagerul Hunedorean senatorul liberal Carmen Hărău.
Proiectul a fost votat şi de către senatorii PSD ai judeţului Hunedoara.
”Am susţinut, fără rezerve, acest proiect de lege, chiar dacă el este iniţiat de un coleg senator de la PNL, pentru că, în primul rând, este vorba despre o prevedere legislativă care aduce o facilitate binemeritată pentru locuitorii din zonele care au avut de suferit de pe urma poluării mediului, în perioada industrială. Considerăm că, atunci când vine vorba despre drepturile cuvenite cetăţenilor Văii Jiului şi judeţului Hunedoara, în general, factorul politic nu poate fi un impediment pentru adoptarea prevederilor legale care sunt în favoarea cetăţenilor din judeţul nostru”, arată într-o declaraţie comună, senatorii PSD Cristian Resmeriţă şi Viorel Sălan.
Legea 128/2017 urmează să fie trimisă, cu aviz favorabil, la Camera Deputaţilor, pentru votul final.

Bucureşti, 04.10.2017

Biroul de presă al Senatorului
Eleonora-Carmen Hărău

3 comentarii la „„Proiectul senatorului Carmen Hărău, pentru reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare, a fost votat în Senat“

 • O initiativa buna, dar incompleta.
  Oare municipiul Deva nu face parte din acest judet?
  Oare termocentrala Mintia nu arde carbune si Deva nu a fost si nu este la fel de poluata?
  Imi pare rau Doamna Carmen Harau, toata stima ptr. dumneavoastra, dar de data aceasta noi, electoratul va chemam la reexaminare in sesiunea din toamna.

 • Cand se va promulga legea la camera deputatilor ? un anunt, un mesaj astept pe email.

  Va multumesc anticipat

 • Se aplica acest amendament ?Cei de la Casa de pensii spun ca nu exista asa ceva . Va rog informatii

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura