Proiectul lui Winkler are un prim rezultat

Maximilian Gânju

Proiectul lansat de europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), denumit „Valea energiei”, după modelul alsacian din Belfort-Franţa, s-a concretizat cu o vizită la Petroşani, a unor importanţi oficiali din regiunea franceză, a anunţat primarul Iacob – Ridzi.
Împreună cu europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler, o delegaţie din Petroşani a fost în Belfort – Franţa, pentru a vedea ce oportunităţi de colaborare există între cele două regiuni, dat fiind faptul că în Belfort sunt „capii” energiei, dar au cartierul general şi firme importante din industria auto ori alte domenii economice. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi, cel care a condus delegaţia din Petroşani, a declarat ieri că în urma vizitei din vară, francezii vin în Valea Jiului, unde se vor întâlni cu oamenii de afaceri locali şi vor vedea ce le oferă zonă pentru o eventuală investiţie. „Sâmbătă şi duminică, se va afla la Petroşani o delegaţie din Franţa, condusă de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Belfort. Vizita vine ca urmare a deplasării noastre din iunie împreună cu europarlamentarul Iuliu Winkler. Am fost acolo pentru că în zona respectivă au sediul firme importante din Europa, care produc energie electrică, iar vizita lor este foarte importantă, pentru că vor să vadă posibilităţile de colaborare între regiuni”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Delegaţia franceză va vizita şi Termocentrala Paroşeni şi va discuta cu manageri locali din sectorul de producţie. Francezii ar fi interesaţi să colaboreze în domeniul energiei în principal. Oficialii din Belfort şi-au mai anunţat o vizită pentru anul viitor în Valea Jiului, când se speră să se concretizeze şi primele colaborări. Proiectul „Valea energiei” iniţiat de Winkler, liderul UDMR Hunedoara, se bazează pe exploatarea resurselor energetice din Valea Jiului şi pe viitor, dar totul depinde de cooperarea între factorul economic, factorul administrativ şi factorul de cercetare universitară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare