Proiectul deponeului a cãzut, din nou, la vot

  Anamaria Nedelcoff

Ieri, proiectul legat de construirea deponeului ecologic pe raza oraşului Petrila a fost respins de către majoritatea consilierilor locali. Singurii care au votat pentru susţinerea lui au fost consilierii PNL, care nu au ţinut cont de luările de cuvânt ale celor 30 de petrileni veniţi la şedinţă să-şi exprime punctul de vedere.

Vocea poporului s-a făcut auzită
Cetăţenii Petrilei au reclamat, în primul rând, că, atât reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi cei ai administraţiei publice locale, nu au dat dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte acest proiect. ”Era esenţial să cunoaştem proiectul, să ştim ce conţine el. Mulţi dintre petrileni nu ştiu ce înseamnă deponeu. Preşedintele de la judeţ, Moloţ, să-şi ducă deponeul în Călan şi Hunedoara, nu să facă din Petrila groapa de gunoi a Văii Jiului”, a declarat Benor Voicescu, unul dintre locuitorii oraşului prezenţi la şedinţă.
Un alt cetăţean, Lazăr Văduva, a precizat că el doreşte să se ţină cont de miile de semnături strânse anul trecut împotriva deponeului. ”Vrem să se ţină cont de cele 7.000 de semnături împotriva deponeului. Să se ţină referendum, să se sacrifice banii pentru Zilele Petrilei şi să facem referendum. Iar preşedintele Moloţ de ce nu este aici, la şedinţă? El ştie numai să vină să ceară voturi din Petrila”, a spus bărbatul.
”Eu nu ştiu ce vreţi să faceţi din oraşul ăsta. Să ne lăsaţi în pace cu prostiile astea! Noi suntem oameni cu silicoză, nu ne mai trebuie groapă de gunoi. Nu vrem să fim groapa de gunoi a judeţului că aşa vor cei de la judeţ!”, a spus şi Constantin Dogaru, unul dintre pensionarii prezenţi la şedinţă.

Opozanţii arată cu degetul spre primar
La rândul lui, consilierul conservator Ioan Temneanu, este de părere că principalul vinovat pentru scandalul legat de deponeul ecologic este primarul în funcţie, Ilie Păducel. ”Cel care este vinovat pentru scandalul de astăzi este primarul vostru reales, Ilie Păducel. S-a găsit el să spună că are teren, că are soluţie. Cine ne-a băgat Consiliul Judeţean în casă? Ilie Păducel, nimeni altul. Aceste insistenţe şi presiuni de la judeţ sunt din cauza lui. Nu este normal să faci deponeu la 500 de metri de casele oamenilor, cum nu este normal să nu consulţi cetăţenii sau consilierii locali. Iar acum se forţează situaţia. Domnul primar trebuie să-şi asume greşeala şi s-o îndrepte”, a precizat Temneanu în plenul şedinţei.

Eu nu vreau deponeu la noi
Înainte de vot, primarul Ilie Păducel şi-a exprimat punctul de vedere, arătând că este de partea petrilenilor, care nu sunt de acord cu deponeul. ”Vă anunţ că din vocabularul meu va dispare cuvântul ”deponeu” sau ”groapă de gunoi”. Noi vom încerca să găsim un milion de euro pentru ecologizarea gropii de gunoi din Petrila şi atât. Eu nu voi mai folosi cuvântul ”deponeu” vreodată”, a subliniat Păducel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare