Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor a primit undă verde

8 martie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, poate răsufla fericit. Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor a fost declarat eligibil. El a primit 78 de puncte, astfel că se poate trece la următoarea fază, cea de contractare a lucrării. Proiectul respectiv a fost depus pe vremea când Viorel Arion conducea municipiul de pe Cerna, dar el a fost declarat neeligibil.
Odată cu venirea lui Dan Bobouţanu la cârma primăriei, a fost depus din nou acest proiect important. „Am refăcut proiectul. Cei de la ADR Vest au şi făcut vizita în teren. Sunt extrem de bucuros că am reuşit să obţinem aprobarea pentru a demara investiţia”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara. „Restaurare şi valorificare durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor“ este titulatura proiectului. „Lucrările vor fi la Sala cavalerilor, Turnul Capistrano, Sala Dietei şi altele. A fost finalizată prima etapă, cea de evaluare tehnică şi financiară a investiţiei. Valoarea proiectului se ridică la cinci milioane de euro. Este finanţare europeană. Va urma acum etapa de licitaţie pentru executarea lucrărilor”, a adăugat primarul Hunedoarei.
Proiectul a fost depus de administraţia locală la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat la începutul acestui an că vrea să pună în practică o idee extrem de valoroasă, aceea de a construi un Parc Medieval în spaţiul exterior din apropierea Castelului Corvinilor. Costurile de realizare a proiectului sunt estimate la circa cinci milioane de euro, iar implementarea ar putea dura trei ani, timp în care vor fi parcurse mai multe etape ale construcţiei, în aşa fel încât activitatea de turism să nu fie afectată vizibil de lucrări.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Lucian spune:

    N-a depus Arion niciun proiect. A intocmit un proiect care a fost plin de greseli si care a fost depus de Boboutanu. Apoi, proiectul a fost refacut.

  2. Daniela spune:

    Felicitari !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine îi ia locul lui Ilie Toma la Pensii?

Cine vine în locul lui Ilie Toma, ajuns deputat, în funcţia de director executiv al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara?...

Reţinut de poliţişti pentru violenţă în familie

Un bărbat din Geoagiu, de 50 de ani, a ajuns pe mâna poliţiştilor, după ce şi-a agresat fizic concubina.

Bulina neagră, 9.03.2017

Emil-Nicu Chira, inspector la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva Pentru că a fost trimis în judecată de procurorii DNA,...

Închide