Proiectele realizate în primul mandat al primarului Devei, Petru Mărginean

02 MargineanNatalia Bumbac

În ultimii patru ani, în Deva, s-au finalizat zeci de proiecte finanţate de la bugetul local sau cu susţinere europeană nerambursabilă. Banii comunităţii locale au fost direcţionaţi către proiecte de alimentare cu apă şi canalizare, modernizare de străzi, parcări noi sau reamenajate, locuri de joacă, terenuri de sport sau pieţe de cartier. Banii obţinuţi prin finanţare europeană au fost direcţionaţi către proiecte de modernizare şi regenerare urbană, sau reabilitarea Cetăţii Devei. Toate au fost realizate de administraţia locală, condusă de primarul Devei, Petru Mărginean (foto), candidatul PNL pentru un nou mandat.

Reţea de apă şi canalizare în zona rurală
„Sunt investiţii care contează, sunt investiţii necesare oricărei comunităţi care se respectă. Locuitorii din Bârcea Mică, localitate rurală arondată Devei, au acum condiţii de oraş. Aici a fost introdusă reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare. La fel am procedat şi la Cristur, în zona dinspre gară. Cetatea Devei, un obiectiv turistic important, este racordată, la rândul său, la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare. Odată ce incinta principală va fi restaurată, aici vor exista condiţii civilizate pentru vizitatori şi pentru cei care vor veni la spectacole. Copiii au la dispoziţie 33 de locuri de joacă reabilitate sau nou-amenajate. Locuri de joacă sunt atât în Deva, cât şi în două dintre cele patru localităţi componente. Şase terenuri de sport de la şcoli au fost de asemenea modernizate, alte nouă au fost construite de la zero. Ca în oricare alt oraş, şi în Deva există o lipsă acută de locuri de parcare. Am reuşit să reamenajăm o serie de parcări rezidenţiale. În două zone, am construit parcări noi, cu dale ecologice. Pieţele de cartier au fost o prioritate pentru mine. Acum, locuitorii din cartierul Micro 15 şi din cartierul Gojdu îşi pot face cumpărăturile în Piaţa Cioclovina, respectiv în Piaţa Kogălniceanu, complet reabilitate şi modernizate”, a afirmat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Proiecte realizate din bani europeni
În primul mandat de primar, candidatul PNL pentru Primăria Devei a reuşit să atragă sume importante din fonduri europene, fiind realizate mai multe proiecte, care au dus la schimbarea la faţă a anumitor zone, cum ar fi Piaţa Arras, sau principalele bulevarde din municipiu. „Două bulevarde importante, un tronson din cel mai mare bulevard al Devei, Decebal, şi două piaţete şi-au schimbat complet înfăţişarea. Sunt zone mai aerisite, mai bine organizate, cu vegetaţie mult întinerită, dar şi cu facilităţi moderne, cum ar fi pistele de biciclete, Internetul wireless, spaţiile de odihnă şi recreere. Au mai fost realizate o pistă de biciclete pe Calea Zarandului şi primele nouă blocuri anvelopate prin programul de eficienţă energetică. Sunt proiecte realizate în numai doi ani. Lor li se adaugă o serie de proiecte mai vechi, începute înainte de 2012, dar finalizate ulterior, a căror utilitate publică nu este de neglijat”, a precizat Petru Mărginean. Edilul Devei a mai explicat că toate aceste investiţii trebuie să aibă o funcţionalitate precisă, să fie adaptate zilelor noastre, fiind vorba de anumite criterii pe care trebuie să le îndeplinească proiectele pentru care se solicită finanţare europeană.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare