Proiecte şi restanţe la operatorul judeţean de apă

22 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

În exerciţiul financiar 2014-2020, este în derulare proiectul cu finanţare europeană, desfăşurat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, respectiv Proiectul major „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara”.
Având în vedere că pentru acest proiect major, în anul 2014, a fost parcursă etapa de revizuire şi actualizare a Master Planului judeţean, în prezent are loc etapa de accesare a finanţării nerambursabile pentru realizarea obiectivelor de investiţii ce urmează a fi incluse în acest proiect.
În prezent se desfăşoară activităţile specifice în etapa de elaborare a documentaţiilor suport pentru Aplicaţia de Finanţare, respectiv elaborarea Studiului de Fezabilitate de către un Consultant specializat, în cadrul contractului de servicii „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara, în perioada 2014-2020”, a cărui valoare totală este: 6,1 milioane de lei, din care valoarea eligibilă este de 5,1 milioane de lei, nerambursabilă, 4,3 milioane de lei, nerambursabilă de la bugetul naţional, 716.000 de lei, iar cofinanţarea eligibilă a beneficiarului, 51.000 de lei.
Termenul estimat pentru finalizarea aplicaţiei de finanţare este 31.12.2019”, se arată într-un comunicat al societăţii Apa Prod, remis cotidianului nostru.
Pe de altă parte, restanţele la plata serviciilor furnizate de către operatorul judeţean se ridică la aproape două milioane de lei la persoanele fizice, peste cinci milioane de lei la asociaţiile de proprietari şi aproape trei milioane de lei la societăţile comerciale. În total, datoriile către SC Apa Prod sunt de 10 milioane de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Echipa de conducere a IPJ Hunedoara este completă

Comisarul şef Mugurel Teodosiu (foto) este oficial adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Acesta a trecut concursul organizat...

Computer tomograf de ultimă generaţie la Spitalul CF din Simeria

Spitalul General Căi Ferate din Simeria a fost dotat cu un computer tomograf de ultimă generaţie. Este vorba de un...

Bulina neagră, 23.04.2019

Cosmin Rădescu, managerul Teatrului I.D.Sîrbu din Petroşani Pentru că nu a reuşit să treacă examenul anual de evaluare a activităţii...

Închide