Politica si administratie

Proiecte de lege adoptate pentru eliminarea unor inechități sociale

Am adoptat în Camera Deputaților, o serie de proiecte legislative care vin în ajutorul românilor și înlătură unele ine­chități sociale, ori din sistemul legislativ

Anularea diferențelor de obligații fiscale
„Astfel, am votat proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordo­nan­ței de urgență a Guvernului nr.158/ 2005 privind con­cediile și indemnizațiile de asigurări so­ciale de sănătate. Această inițiativă legis­lativă instituie o formă specială a con­ce­diului pentru îngrijirea copilului aflat în ca­ran­tină sau izolare din cauza unei boli infecto­con­tagioase, acor­dată părinților pentru care nu s-a dispus măsura izolării sau a carantinării și a căror activitate nu se poate realiza la do­miciliu. Un alt proiect de lege adoptat vizează anu­larea unor obligații fiscale și modificarea unor acte normative și vine în sprijinul transportatorilor. Inițiativa legislativă pre­vede anularea diferențelor de obligații fiscale principale și accesorii nea­chitate care provin din sumele repre­zen­tând indem­nizații sau orice alte sume de ace­eași natura, primite pe perioada dele­gării, de­tașării sau desfășurării activității pe te­ritoriul altei țări, de către angajați ai an­ga­jatorilor români. Este vorba despre sumele datorate statului pen­tru perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 și data intrării în vigoare a prezentei legi, care vor fi restituite contribuabililor la ce­rere”, a declarat Vetuța Stănescu (foto), de­putat PNL de Hunedoara.

Drepturi de asigurări sociale
„De asemenea, am aprobat proiectul de Lege pentru completarea Legii nr.263/ 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care se reduce vârsta stan­dard de pensio­nare pentru persoanele angajate în domeniul producţiei energiei elec­trice şi extracţiei cărbunelui în perioada de înainte 1 aprilie 2001. În acest fel se înlătură diferenţele de tratament juridic dintre categoriile de asi­guraţi din sistemul public în ceea ce priveşte recunoaşterea şi garantarea unor drepturi de asigurări so­ciale. Conform actului normativ, este asi­milată stagiului de cotizare în condiţii spe­ciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariaţii au des­fă­şurat activităţi în unităţile de producţie a energiei electrice şi în ter­mo­centralele pe bază de cărbune, în locurile de muncă în­ca­drate conform legislaţiei anteri­oare în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă. De aceste prevederi beneficiază, la cerere, şi per­soa­nele ale căror drepturi de pensie s-au des­chis în perioada an­terioară datei in­trării în vigoare a prezentei legi”, a spus deputatul liberal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura