Proiect pe fonduri europene pentru modernizarea drumurilor din Dobra

05-Dobra-Ovidiu-Padurean  Natalia Bumbac

Comuna Dobra are nevoie de investiţii în infrastructură, cum de altfel au nevoie toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ, dar cea mai urgentă, în concepţia primarului Ovidiu Pădurean (foto), ar fi modernizarea drumurilor. Prin urmare, administraţia locală se pregăteşte din timp pentru a putea accesa finanţare europeană, bani cu care ar putea rezolva o parte dintre aceste necesităţi.

Aşa cum ne-a declarat Ovidiu Pădurean, primarul comunei Dobra, în prezent, se lucrează la un studiu de fezabilitate privind modernizarea mai multor străzi sau drumuri, unele dintre ele nefiind vreodată asfaltate. „Sunt mai multe proiecte pe care le-am demarat, unul dintre ele fiind asfaltarea străzilor din fonduri europene, acum fiind în lucru studiul de fezabilitate. Am inclus în acest studiu mai multe străzi şi drumuri care trebuiesc modernizate, valoarea lucrărilor fiind estimată la suma de un milion de euro. Unul dintre aceste drumuri este cel care face legătura dintre Lăpuşnic şi Răduleşti, cu o lungime de circa patru kilometri, asfaltul fiind degradat. De asemenea, străzile Trandafirilor, 1 Mai, Horia, Cloşca, Crişan, Prundului, Griviţei, din localitatea Dobra, au fost incluse în studiul de fezabilitate, fiind necesare lucrări ample pentru modernizarea lor. Tot în acest proiect pentru care vom solicita finanţare europeană sunt incluse mai multe segmente de drum comunal, situate în satele Sălişte, Bujoru, sau drumul pe vale din Stânceşti. Cererea de finanţare va fi depusă la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, autoritate care finanţează în integralitate proiectele, nefiind nevoie de cofinanţări din alte surse”, a afirmat primarul Ovidiu Pădurean.
Tot din fonduri europene nerambursabile au fost asfaltate 13 drumuri agricole de pe raza comunei Dobra. Lucru pe care primarul Ovidiu Pădurean doreşte să-l continuie, acesta având în plan modernizarea altor 30 de drumuri agricole, pentru care va încerca să obţină fonduri europene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare