Proiect de revitalizare şi modernizare a Staţiunii Geoagiu Bãi

20 noiembrie 2016 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban04-caragut

Săptămâna trecută, administraţia publică din Geoagiu a organizat o dezbatere pe tema proiectului „Crearea de facilităţi pentru recreere şi agrement în Staţiunea Geoagiu Băi”, pe care  doreşte să-l depună spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.
La acţiune au luat parte agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în staţiune, propunerile acestora pentru investiţiile pe care urmează să şi le asume fiind incluse în proiect, ele cântărind greu la acordarea punctajului de eligibilitate.
Skatepark, acces gratuit la Internet şi spaţiu de joacă în stil roman „Programul urmăreşte crearea şi modernizarea infrastructurii de recreere şi agrement pe două paliere de interes. În primul rând, vizăm amenajarea scuarului din zona centrală, prin reabilitarea şi modernizarea unui spaţiu verde. Pasul investiţional presupune achiziţionarea şi montarea elementelor constructive de tip alei, foişoare, pergole, bănci, plantarea, respectiv gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantare arbori şi realizarea sistemelor de irigaţii, specific spaţiilor verzi. Vom mai instala Wi-Fi gratuit în zona respectivă şi vom asigura un iluminat public cu sisteme fotovoltaice cu LED. Mai sunt prevăzute un loc de joacă pentru copii, cu tematică romană,  pistă pentru role şi un areal pentru sport. Bineînţeles, se impune şi o clădire cu grup sanitar şi vestiar. Al doilea obiectiv al proiectului implică amenajarea unui skatepark, prin crearea unei zone de sport pen tru skateboard, role şi extreme bike, asigurare iluminat public în zona spaţiului verde cu sisteme fotovoltaice cu LED şi realizare acces zonă”, a precizat Vasile Cărăguţ (foto), edilul-şef al oraşului Geoagiu.
Potrivit viceprimarului oraşului, Carmen Călugăr, staţiunea constituie în momentul de faţă cam singurul motor economic, atât pentru localitatea principală, cât şi pentru satele aparţinătoare. Din acest motiv, planurile administrative vor fi concentrate în anii următori pe posibilităţile de dezvoltare a activităţilor şi serviciilor turistice.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Eugen spune:

    Trebuie sa realizati un concurs gratuit cu studenti de la arhitectura si o dezbatere cu oameni de turism si investitii, ca sa vedeti unde sunteti, ce se poate face, si unde trebuie sa fiti ca statiune turistica.

  2. Nicolae spune:

    Trebuie avute in vedere si cateva trasee marcate in imprejurimi !

  3. Carmen spune:

    Dar penalii aia raman in continuare sa administreze Baile Daco-Romane? De ani de zile, in afara de baruri in incinta strandului si monstruozitatea aia de balon care acopera bazinul mic, nu investesc nimic. Nu cred ca exista sezlong sau masuta care sa nu fie rupt iar umbrelele de soare le numeri pe degete. De bazinul olimpic nici nu are rost sa mai povestim. E jalnic. Pacat! Baile sunt aplasate intr-un decor de vis!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Daniel Stepan, candidatul pentru Senat al Partidului Mişcarea Populară: „Trebuie să aruncăm relaţiile bolnăvicioase şi să alungăm oamenii defecţi“

A luptat pentru promovarea valorilor din Valea Jiului şi a fost îndepărtat de sistem. Elevii din Petroşani au beneficiat de...

Marius Sanfirişca: Am decis să mă implic, nu să mă lamentez

Vineri, preşedintele executiv al ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca (foto stânga) împreună cu colegii din conducerea organizaţiei, a inaugurat noul sediu...

Şeful administraţiei judeţene a pus tunurile pe funcţionarii Departamentului Achiziţii al spitalului judeţean. Laurenţiu Nistor: Clica din acest spital se va sparge!

După ani de zile, de când se ştie că la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva se petrec lucruri care...

Închide