Proiect de modernizare a unui drum judeţean

Natalia Bumbac

Circa doi kilometri şi jumătate din drumul judeţean 742 A, Buceş – Tarniţa, vor fi modernizaţi. Nu se ştie când anume se va întâmpla acest lucru, proiectul fiind abia la stadiul de întocmire a documentaţiei.

Ieri, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat ”nota conceptuală şi tema de proiectare pentru obiectivul de investiţii «Modernizare DJ 742A: Buceş – Dupăpiatră – Tarniţa – lim. judeţ Alba, km 0+000 (intersecţie DN 74) – km 2+ 500 (intersecţie DJ 705D»”. Lucrările de modernizare vor consta, în principal, în lărgirea drumului, construirea de podeţe, ziduri de sprijin etc.
”Prin modernizarea acestui sector de drum se realizează îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi a suprafeţei de rulare, realizarea caracteristicilor geometrice ale drumului conform normativelor în vigoare, mărirea capacităţii portante şi de circulaţie, drum de interes judeţean, cu partea carosabilă de lăţime suficientă asigurării siguranţei circulaţiei şi confortului în trafic. De asemenea, va fi asigurată optimizarea funcţionalităţii sistemului de evacuare a apelor din zona drumului”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de CJ Hunedoara. În plus, modernizarea drumului va duce la condiţii mai bune de circulaţie pentru localnicii din satele tranzitate de acest drum, fiind vorba de adulţi, dar şi de copii care merg la şcoală.

One thought on “Proiect de modernizare a unui drum judeţean

  • 8 octombrie 2018 la 20:43
    Legătură permanentă

    Valea Jiului a votat de 28 ani cu PSD si vrem investitii in turismul vaii jiului ex. asfaltarea drumului judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , …

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.