Proiect de hotărâre pentru vânzarea unui teren unui investitor german, blocat de aleşii PNL şi PER

Sorina Popa

Scandal, vineri, în şedinţa de îndată a Consiliului Local Hunedoara, pentru votarea unui proiect de hotărâre ce prevedea vânzarea unui teren către o firmă germană, care vrea să ridice aici o fabrică.
„Negociem de şase luni cu această firmă”
Deşi proiectul iniţiat de primarul Dan Bobouţanu (foto) a fost votat de opt aleşi PSD şi unul de la UDMR, el nu a trecut, fiindcă erau necesare 14 voturi. Împotrivă a votat Radu Giurgiu, de la PER, iar consilierii locali liberali s-au abţinut de la vot. Cine pierde din această luptă dintre PSD şi PNL? Evident, cetăţenii Hunedoarei.
„Sunt profund dezamăgit de votul consilierilor de la PNL şi PER, care în campania electorală spuneau că vor să vină investitorii la Hunedoara şi alta au votat azi. Un vot profund nedrept pentru cetăţenii Hunedoarei. Ce semnal dau aceşti consilieri investitorilor care vor să vină în municipiul nostru? De şase luni negociem cu această firmă germană. Reprezentanţii ei spun că nu vor să concesioneze terenul, ci să-l cumpere, pentru că sunt serioşi şi vor să investească şi să rămână aici. Este vorba de un teren care arată foarte rău, nu are utilităţi şi trebuie ecologizat pe banii investitorului. Orice investiţie aduce bani la bugetul local, este vorba de impozite pe terenuri, clădirii, salarii. Ani de zile, investitorii ne-au ocolit şi acum, când vor să facă locuri de muncă în municipiul nostru, ei sunt refuzaţi de politicienii de dreapta”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul Hunedoarei.
„Nu putem risca să mergem, toţi, încolonaţi, la DNA”
Dar iată şi motivele pentru care nu a fost votat proiectul cu pricina. „Nu ne opunem nici unei investiţii în municipiul nostru. Dar, nu este în regulă cu evaluarea terenului de care era vorba în acest caz. Este vorba de plata a 3,2 euro pe metru pătrat, în condiţiile în care un teren din apropiere s-a vândut cu 12 euro pe metru pătrat. Terenul e la şosea, la 10 minute de autostradă, nu trebuie mult ecologizat. Noi am primit raportul de evaluare pentru suprafaţa respectivă doar înainte de şedinţă. De ce? De ce primarul nu a aşteptat o şedinţă ordinară de consiliu? Trebuia să vină reprezentantul firmei să ne explice ce se vrea acolo. Cei de la Draexlmaier au 1.200 de angajaţi pe o suprafaţă de şase hectare. Firma pentru care trebuia votată azi vânzarea terenului vrea să înfiinţeze 50 de locuri de muncă pe opt hectare. Preţul e foarte mic. Să se facă o nouă evaluare a terenului. Vrem ca acest proiect sa fie implementat la Hunedoara. Însă, nu oricum. Terenul a fost evaluat la 250.000 de euro, iar el valorează, de fapt, un milion de euro. Nu putem risca să mergem, toţi, încolonaţi, la DNA, pentru un asemenea vot”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Robert Muzsic, consilier local PNL.

2 comentarii la „Proiect de hotărâre pentru vânzarea unui teren unui investitor german, blocat de aleşii PNL şi PER

 • 20 noiembrie 2017 la 10:05
  Permalink

  Intrebari pentru Robert Muszic:
  Terenul la care faceți referire ca s-a vandut cu 12€/mp, cine de la cine a cumpărat? În ce an? Ce suprafață? Avea utilități? Este lângă terenul Primăriei sau in acelasi cartier?
  ” Nu sunt costuri mari de ecologizare” – Ce sumă?
  Dacă se face astăzi o licitație deschisă pentru cumpărarea celor 8ha credeți că ajungeți macar la 3€/mp ?

 • 20 noiembrie 2017 la 19:30
  Permalink

  Desigur ca preferabil ar fi sa se concesioneze, nu sa se vanda. Daca totusi se ajunge la vanzare, sa se prevada in contract ca “in caz de oprire sau reducere substantiala a activitatii, terenul se intoarce la proprietarul anterior” cu reducere de pret, functie de starea terenului (poluare, etc)”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ACS Şirineasa „nu s-a omorât cu firea” în faţa lui CNP Timişoara

Liderul seriei a IV-a din Liga a III-a s-a impus la limită, scor 1-0, pe terenul Centrului Naţional de Pregătire...

Autobergamo a făcut o repetiţie utilă înaintea confruntărilor europene

Liderul Ligii I de futsal a obţinut a patra victorie consecutivă, a treia în deplasare, trecând cu 9-1 de Imperial...

Seria victoriilor devene a fost stopată de un fost jucător de la CNS Cetate

CNS Cetate Deva a cedat în faţa celor de la CSM Lugoj, scor 0-1, oprindu-şi seria de victorii consecutive la...

Închide