Programul Playmarkers a debutat şi în judeţul Hunedoara

LPS Cetate Deva şi Colegiul Naţional Pe­da­gogic “Regina Maria” din judeţul Hune­doara au desfăşurat în această săptămână prima sesiune de activităţi din programul Playmakers, dedicat fetiţelor cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani.

Primul atelier
Instructorii din cadrul celor două instituţii s-au reunit pentru a da startul proiectului mult aşteptat de copii. Având la dispoziţie cartea Incredibilii 2 furnizată de UEFA, profesorii de la LPS Cetate Deva şi Colegiul Naţional Pe­dagogic “Regina Maria” au realizat primul ate­lier, la care au participat 14 fetiţe.Primele sesiuni care au la bază povestea din In­cre­dibilii 2 pun accent pe crearea încrederii fe­telor în mişcarea lor, încurajând gândirea creativă şi socializarea cu prietenele lor. În şe­dinţele ulterioare, fetele învaţă abilităţile de bază ale fotbalului, prin intermediul unor ac­tivităţi distractive.Playmakers este un program dedicat dezvoltării fotbalului femi­nin, realizat de UEFA în parteneriat cu Disney. România a fost una dintre cele şapte ţări pilot alese de forul european pentru implemen­ta­rea proiectului. Lansarea programului Play­makers în România a avut loc la finalul lunii februarie 2020, când instructorii instituţiilor înscrise în proiect au participat la cursul de pregătire organizat de Federaţia Română de Fotbal. Anul trecut, din cauza pandemiei, pro­gra­mul Playmakers nu s-a putut desfăşura în ţara noastră, dar FRF a participat la cam­pa­nia ”Play at home with Playmakers”, lansată de UEFA şi Disney.Campania a fost susţinută în România de jucătorii echipei naţionale Alex­andru Chipciu şi Alin Toşca, care au acceptat să se implice alături de fetiţele lor, dar şi de jucătoarea naţionalei feminine An­drea Herczeg, care a lansat provocarea ne­poatelor sale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce mesaj a transmis Mihai Covaliu pentru participanţii la Jocurile Olimpice

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Spor­tiv Român, Mihai Covaliu (foto), a transmis un mesaj sportivilor, cu 100 de zile înaintea începerii

ŞAH. Turneul candidaţilor revine!

Turneul Candidaţilor pentru titlul mondial de şah, care a fost întrerupt în martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, se

HANDBAL FEMININ. Tragerea la sorţi a semifinalelor Ligii Campionilor

La Budapesta a avut loc tragerea la sorţi a semifinalelor Ligii Campionilor la handbal feminin, confruntările care au rezultat fiind:

Închide