Programul la Serviciul Paşapoarte, mărit cu două ore zilnic

Adriana Năstase

Programul Serviciului de Paşapoarte a fost modificat, în sensul creşterii programului cu publicul, pentru a se evita aglomeraţiile aşteptate pe perioada verii, când mulţi români vin acasă.
Astfel, s-a decis prelungirea programului de lucru cu două ore, acesta fiind acum de la ora 8.30 la 18.30, de luni până vineri. „Măsura este valabilă până la 31 august a.c., pentru 30 de judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Maramureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui. În plus, s-au făcut eforturi mari pentru suplimentarea staţiilor de lucru în 12 judeţe, unde se înregistrează un număr mare de solicitări. Astfel, începând de astăzi, în judeţele Alba, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Prahova, Sibiu şi Vaslui va funcţiona un ghişeu suplimentar de lucru cu publicul“, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Paşapoarte.
„În scopul reducerii timpilor de aşteptare la ghişeu, a fost implementat sistemul de avertizare prin SMS cu privire la iminenta expirare a paşaportului, prin care cetăţenii sunt atenţionaţi, cu privire la acest aspect, cu una până la trei luni înainte. De asemenea, a fost dezvoltată platforma de programare online www.epasapoarte.ro, disponibilă pentru toate serviciile de paşapoarte din ţară, cu precizarea că, prin utilizarea acesteia, timpul de aşteptare pentru depunerea unei cereri de eliberare a paşaportului este zero“, se mai arată în comunicatul respectiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.