Programul ”Erasmus pentru tineri antreprenori”, favorabil pentru Europa Centrală şi de Est

Deputatul european Iuliu Winkler (foto) a afirmat că Grupul Partidului Popular European (PPE) consideră esenţială pregătirea tinerilor europeni în spirit antreprenorial şi tocmai de aceea a iniţiat programul ”Erasmus pentru tineri antreprenori” care este funcţional din 2009.

„Programul „Erasmus pentru tineri antreprenori” permite schimburi transfrontaliere în cadrul cărora tinerii doritori să devină antreprenori pot învăţa de la oameni de afaceri cu experienţă. Un astfel de program este extrem de benefic mai ales pentru tinerii din Europa Centrală şi de Est, unde perioada petrecută după Cortina de Fier a erodat sistematic spiritul antreprenorial”, a afirmat Winkler.
În 2012, Winkler, în calitate de coraportor din partea Comisiei pentru Comerţ Internaţional (INTA), a contribuit la Raportul „Sectorul IMM: competitivitate şi oportunităţi de afaceri“, în care se cere Comisiei Europene să promoveze mai eficient Programul „Erasmus pentru tinerii antreprenori”.
Iuliu Winkler s-a numărat şi printre iniţiatorii rezoluţiei ”Antreprenoriatul inovativ”, adoptată în cadrul Congresului PPE, care a avut loc în primăvara anului trecut în Malta, şi care pune accent pe educaţia şi formarea tinerilor în spirit antreprenorial.
”În intervenţia avută în cadrul dezbaterii rezoluţiei «Antreprenoriatul inovativ» am solicitat Comisiei Europene majorarea finanţării Programului «Erasmus pentru tinerii antreprenori» în aşa fel încât să transforme ţinta de 10.000 de participanţi, până în 2020, într-un obiectiv cu adevărat ambiţios de 30.000 de participanţi, până în anul 2025”, a precizat Iuliu Winkler.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.