Programul de eficientizare al CEH prevede şi disponibilizări de personal

Oana Mihnea 02 Niculescu_0152

Ieri, la Bucureşti, conducerea CEH a prezentat un program de eficientizare al complexului energetic hunedorean la Ministerul Economiei, în prezenţa secretarului de stat din cadrul departamentului pentru energie.
Cu această ocazie a fost prezentată varianta finală a programului. La şedinţă au participat membri ai Consiliului de Administraţie, conducerea executivă a CEH şi administratorul special. Programul presupune modificări la nivelul structurii interne, prin reducerea în etape a personalului, schimbări de natură comercială şi financiară care vizează o reeşalonare a unor obligaţii de plată pentru reducerea penalităţilor, reeşalonarea livrărilor, corelarea termenelor de livrare şi respectarea termenelor de plată.
Potrivit directorului general al CEH, Aurel Niculescu (foto), salariaţii vor fi afectaţi în mică măsură. Este vorba de disponibilizarea, pe parcursul a patru ani, a unui număr de aproximativ 900 de salariaţi, din totalul celor 6.500 câţi muncesc acum în cadrul CEH. Disponibilizările vor începe din a doua jumătate a anului în curs şi se vor face în etape, în funcţie de posibilităţile financiare privind plata compensatorie şi a punerii în aplicare a unui act normativ referitor la cei care vor trece la statutul de şomer, întrucât o parte dintre aceştia nu îndeplinesc vârsta de pensionare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare