Actualitate

Programul „Rabla 2”, sursă de nemulţumiri

Nicolle Ebner

În medie, fiecare din cele două centre de fier vechi din Deva şi Hunedoara a primit câte 100 de tichete valorice, de câte 3.800 de lei, însă acestea s-au epuizat în primele ore de la lansarea programului „Rabla 2”. Aşa se face că ieri, la centrul de colectare din Hunedoara, exista o coadă de peste un kilometru de maşini, ai căror proprietari s-au săturat să mai aştepte noul lot de tichete promise şi, în cele din urmă, s-au revoltat.

Lipsa tichetelor valorice naşte isterie

Protestul spontan al proprietarilor de maşini a avut loc chiar în faţa sediului firmei de colectare a fierului vechi din Hunedoara, la rând fiind aşezate aproximativ 100 de autoturisme. Proprietarii unora dintre rable susţin că le-au adus din oraşele Haţeg sau Călan, dar şi din Petroşani, de la peste 100 de kilometri distanţă, şi nu le dă mâna să suporte cheltuielile şi pentru drumul înapoi. În aşteptarea noului lot de tichete valorice, proprietarii rablelor aduse la dezmembrat dorm pe unde apucă şi păzesc maşinile cu rândul, împotriva hoţilor de fier vechi, care ar fi în stare să le dezmembreze într-o clipită. Grupurile de pază organizate au apărut după ce au început să dispară tot felul de piese de pe unele maşini nesupravegheate atent de stăpâni. Nu de alta, dar proprietarilor le este teamă că din cauza pieselor lipsă, maşinile lor vor fi excluse din programul „Rabla 2”.

Au rămas în aşteptare…

Reprezentantul firmei de colectare şi casare a rablelor din Hunedoara, Adrian Filer, spune că a făcut cerere pentru noi tichete valorice, dar nu se ştie dacă şi când anume aceasta le va fi onorată. Disperaţi că nu vor scăpa de rable, iar primăriile îi vor taxa în continuare cu impozitul pe ele, oamenii s-au liniştit după plecarea jurnaliştilor şi au rămas în continuare la porţile centrului de colectare din Hunedoara, aşteptând următoarea tranşă de tichete valorice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura