A început reabilitarea surpării de pe DN 66

Dana Istudor

Deşi lucrările se fac „timid”, porţiunea din zona Polatişte a drumului E 79, care riscă să producă o tragedie, este refăcută de drumari.

Constructorii recunosc deschis că nu ştiu când va fi gata reabilitarea, pentru că totul depinde de finanţare, mai ales că au mai fost câteva tentative de a se începe reabilitarea segmentului, însă nu s-au concretizat, din cauza lipsei banilor. La mijlocul acestei săptămâni, utilajele lucrau la porţiunea de drum surpată, iar muncitorii spun că în calea finalizării lucrărilor mai stă o necunoscută, aceeaşi ca de fiecare dată, adică vremea.

Porţiunea de circa 100 de metri din Drumul Naţional 66 care face parte din Europeanul 79, situată pe Defileul Jiului, chiar la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Gorj, a rămas suspendată, încă din anul 2008, după ce apele învolburate ale Râului Jiu au erodat malul şi zidul de protecţie. Astfel, sub stratul de asfalt al şoselei, practic, nu mai există terasamentul care să susţină artera, iar din cauză că nu s-a intervenit la stoparea eroziunii, malul se poate prăbuşi oricând, punând în real pericol circulaţia rutieră.

Pentru reabilitarea segmentului, au fost făcute adrese peste adrese şi a fost nevoie de mai bine de doi ani, pentru a se începe consolidarea porţiunii periculoase. „Este grav ceea ce se întâmplă cu acest drum. N-aţi găsit toate zonele, mergeţi aproape de Petroşani şi o să vedeţi că mai este o porţiune unde se surpă. Acolo, nici nu s-au mai obosit să pună indicatoare. Dacă te prinde că nu ai taxa de drum plătită, te jupoaie, dar pe ei nimeni nu-i poate întreba de ce nu repară. Eu vă spun sincer că în momentul în care trec pe aici, mă trec fiori, că nu ştiu cât s-a mai surpat pe sub drum”, spunea un şofer. La fel de îngrijoraţi sunt şi conducătorii autocarelor care fac transport de persoane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.