Program pe două schimburi la RAR Hunedoara

13 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Hunedorenii care doresc să-şi înmatriculeze o maşină adusă din străinătate vor trebui să aştepte peste 30 de zile pentru un loc liber la Registrul Auto Român (RAR). Programările pentru eliberarea cărţilor de identitate erau făcute ieri până în 16 – 17 martie, aceeaşi situaţie regăsindu-se la toate reprezentanţele registrului din ţară.
Pentru a face faţă cererilor numeroase venite din partea proprietarilor de maşini, RAR Hunedoara a prelungit programul de muncă şi are deschis inclusiv sâmbăta.
„De la 1 februarie lucrăm în fiecare zi de luni până sâmbătă între orele 08.00 şi 16.30, iar joia până la ora 20.00. Începând de luni, 20 februarie, vom lucra de luni până vineri între orele 08.00 şi 20.00, iar sâmbăta până la 14.00. În ultimele săptămâni, numărul clienţilor a crescut cu până la 50 la sută, fiind vorba despre cei care achiziţionează maşini din străinătate şi le aduc în ţară pentru prima înmatriculare. Capacitatea noastră este de 120 de activităţi pe zi, 80 dintre acestea fiind pentru întocmirea şi eliberarea cărţilor de identitate, celelalte fiind pentru alte activităţi. Programările se fac printr-un call-center la nivel naţional. La noi, până în 16 – 17 martie, toate locurile disponibile sunt ocupate. Şi în alte judeţe este la fel”, a afirmat Ioan Ştaier, şeful reprezentanţei RAR Hunedoara. Acesta a mai spus că aglomeraţia de la RAR se explică prin faptul că a fost eliminată taxa de mediu, pe care proprietarii de maşini erau obligaţi să o plătească la înmatricularea unui autoturism adus din străinătate.
Ioan Ştaier a mai precizat că actele pentru înregistrarea autovehiculelor se eliberează în aceeaşi zi, în interval de două – trei ore, doar în cazuri în care sunt necesare verificări suplimentare, actele sunt eliberate în două – trei zile.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 14.02.2017

Daniel Ovidiu Pleşcan, din Petroşani

Gura lumii 14.02.2017

Vorbesc cârcotaşii că o duduie săgetată este tare supărată zilele acestea. Cică respectiva a ajuns, după ce a tras sforile...

Bulina albă 14.02.2017

Iulian Spătaru, plutonier major la ISU Hunedoara, Detaşamentul de Pompieri Deva

Închide