Profesorul acuzat de hărţuire sexuală, anchetat

03 circo prof brad

Dan Terteci

Conducerea Colegiului „Avram Iancu“ din Brad a început o anchetă internă, după ce presa a difuzat imaginile în care un profesor de matematică este surprins în timp ce lua mâna unei eleve şi se mângâia cu ea pe picior şi pe organele sexuale. Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a cerut conducerii colegiului întrunirea comisiei de disciplină, care să ia în discuţie cazul profesorului de matematică incriminat.

„M-a mângâiat pe picioare”
Înregistrarea a fost făcută în luna august, când eleva de clasa a XII-a s-a prezentat la examenul de corigenţă. „Profesorul de matematică Stelian Circo (foto) este dirigintele clasei, iar eu sunt singura pe care a lăsat-o corigentă la matematică. În rest, mai erau elevi de clasa a IX-a. Ne-a chemat pe toţi la pregătire. Eu eram îmbrăcată în fustă, dar era una peste genunchi, nu scurtă. M-a pus în ultima bancă, s-a aşezat lângă mine şi m-a mângâiat pe picioare“, a declarat Iulia R., elevă în clasa a XII-a. „Când a văzut că nu mă mai poate mângâia, mi-a luat mâna şi a pus-o pe piciorul lui. Îmi ţinea mâna în palma lui şi se mângâia cu ea pe picior şi pe organele sexuale. În tot acest timp, vorbea, ca şi cum mă ajuta să fac exerciţiile“, a mai spus tânăra. Ea susţine că nu ştie cine a filmat scena şi a postat-o apoi pe Internet.
Părinţii fetei au aflat ce s-a întâmplat şi vor să depună plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara.
„Am fost şocat când am văzut înregistrarea. Profesorul acela ar fi putut să-i fie bunic fiicei mele. Cum a putut să facă aşa ceva? Şi fata a fost atât de terorizată, încât nu ne-a spus nimic. Am aflat abia acum, după ce am văzut înregistrarea. O să depun plângeri şi o să cerem să nu mai fie lăsat să predea“, a spus tatăl fetei, Remus R.

Predă de 39 de ani
În schimb, profesorul de matematică spune că a încercat să o ajute pe tânără să treacă examenul de corigenţă şi că în atingerile sale nu a fost nimic sexual.
„M-am aşezat lângă ea şi am ajutat-o. I-am pus mâna pe umăr probabil, dar nu a fost vorba de nimic sexual. Cred că mai degrabă e o înscenare. În sală erau mai mulţi elevi din clasa a IX-a, pe care i-am lăsat corigenţi şi au fost multe încercări de a fi influenţat să-i trec. Probabil, din cauza asta s-a ajuns aici. Am 39 de ani de învăţământ, dintre care doi am predat în străinătate şi nu cred că am greşit cu ceva“, a declarat profesorul Stelian Circo.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara spun că vor interveni în acest caz „dacă sancţiunea nu va fi pe măsura faptei“.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare