Profesorii au bani. Sportivii, nu!

 

Carmen Cosman

Problema profesorilor din Vulcan s-a rezolvat. Acum, scandalul s-a mutat la sportivii legitimaţi la Clubul Sportiv Vulcan, care au rămas fără bani.
În încercarea de a debloca situaţia, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile (foto), a convocat pentru ieri o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în vederea aprobării bugetului. Săptămâna trecută, consilierii din opoziţie au refuzat să voteze şi au părăsit sala, după ce consilierii PDL s-au abţinut de la vot când a fost vorba despre validarea unui nou consilier PNL. Iar din acest motiv, dascălii din Vulcan au rămas fără banii de salarii şi au ameninţat cu proteste.
Ieri, la şedinţa convocată de primarul Gheorghe Ile, aripa USL a votat doar primul proiect, respectiv aprobarea bugetului local, şi apoi a părăsit sala, deşi mai erau încă cinci proiecte, legate de banii pentru activităţile sportive şi cultele religioase. „S-a votat bugetul şi după buget, mai erau încă cinci proiecte pe ordinea de zi. Consilierii de la USL s-au ridicat şi au plecat. Au votat numai pentru profesori, ca să nu le sară în cap. Acum e scandal cu cei de la Clubul Sportiv Vulcan, pentru că nu îşi pot lua salariile şi nu le pot deconta alte cheltuieli. Este o luptă politică şi nu înţeleg ce legătură are politicul cu banii de la sport”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. De asemenea, preşedintele CS Vulcan, Ion Pantelimon, spune că activitatea celor şapte secţii este acum paralizată. „Orice zi de întârziere este gravă, fiindcă noi trebuie să achităm taxele de participare la campionate, primele, salariile, plata arbitrajelor. Pe 3 martie, începe campionatul de fotbal, iar consilierii locali duc lupte politice. Pe mine nu mă interesează meciurile lor politice, ci activitatea CS Vulcan”, a declarat Pantelimon.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.