FlashPolitica si administratie

Profanare a mormintelor și ignorarea legii la Lăpugiu de Jos

Pe fondul unor acțiuni controversate ale autorităților locale, o serie de lu­crări care nu au la bază toate docu­men­tele în regulă, pun în pericol curtea Școlii primare din Lăpugiu de Sus.

Lucrări fără autorizație de construcție
Se pare că Primăria comunei Lăpugiu de Jos a demarat lucrări de amenajare a unui teren de sport în curtea unei școli primare din satul Lăpugiu de Sus, fără a deține autorizație de construcție și fără a obține avizul necesar din par­tea Agenției de Protecție a Mediului. Mai mult decât atât, lucrările în des­fă­șurare au avut consecințe grave, in­clusiv surparea unui deal și prăbușirea mai multor morminte în vale, acțiune ce poate fi considerată o profanare a acestora.
Aceste informații alarmante au fost aduse la lumină de părinții îngrijorați ai copiilor care frecventează cursurile acestei școli și care se întreabă cu indignare de ce autoritățile nu au reacționat în fața acestor ilegalități flagrante. Într-o societate în care res­pectarea legii și a normelor de mediu ar trebui să fie prioritare, pare să existe o falie uriașă între conduita autorităților și valorile fundamentale ale unei so­cietăți civilizate.

Care este reacția autorităților?
Primarul comunei Lăpugiu de Jos, în calitate de lider al comunității, ar trebui să fie primul garant al respectării legii și al transparenței în acțiunile adminis­tra­ției locale. Cu toate acestea, acțiunile sale în cadrul acestui proiect de ame­najare a terenului de sport ridică se­rioase semne de întrebare.
Mai mult decât atât, informațiile fur­ni­zate de surse din interiorul comu­ni­tății indică absența altor documente legale necesare pentru desfășurarea acestei lucrări. Astfel, se pune sub semnul întrebării nu doar legalitatea proiectului în sine, ci și modul în care Primăria Lăpugiu de Jos gestionează resursele și responsabilitățile sale.
În fața lumina imaginilor și faptelor pre­zentate, comunitatea din Lăpugiu de Jos așteaptă cu nerăbdare reacția și măsurile corective din partea auto­ri­tăților competente. Este imperios ne­cesar ca aceste aspecte să fie in­ves­tigate în profunzime și că responsabilii să fie trași la răspundere conform legii. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura