Actualitate

Produsele confiscate, scoase la vânzare

 

Nicoleta Popa

Nu toţi hunedorenii pot beneficia de produsele la superpreţ, scoase la vânzare de către Direcţia Finanţelor Publice. Singurul magazin din judeţul Hunedoara, de unde se pot achiziţiona produsele confiscate de Fisc este la Geoagiu.

Stabilit de o comisie
La începutul anului, societatea Trans Com S.R.L din Geoagiu a câştigat licitaţia pentru valorificarea bunurilor confiscate. Preţul acestora este stabilit de o comisie formată din reprezentanţi ai IPJ, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Direcţiei Finanţelor Publice, Agenţie pentru Protecţia Mediului.
Marfă la preţuri mici
De la magazinul respectiv, hunedorenii pot cumpăra bunuri la preţuri modice. Administratorul societăţii, Ion Şofrone, spune că produsele se vând la un preţ şi de cinci-şapte ori mai mic decât pe piaţă. De aici, se pot achiziţiona articole vestimentare, alimente şi chiar jucării. Singurele produse care lipsesc din astfel de magazine sunt ţigările şi băuturile alcoolice. De exemplu, o bluză poate fi cumpărată cu 3 lei, în funcţie de calitate, iar un pachet de cafea cu 5 lei. Marfa care nu se vinde timp de 180 de zile, seste retrasă şi apoi distrusă.
Bunurile confiscate- supliment la bugetul de stat
De la începutul anului şi până la sfărşitul lunii august, în urma valorificării bunurilor confiscate în judeţ, la bugetul de stat au intrat aproape 400.000 de lei. Ileana Bolog, expert în Compartimentul de Relaţii cu Publicul, Direcţia Finanţelor Publice, a declarat: „Prin valorificarea produselor confiscate, urmărim creşterea veniturilor la bugetul de stat. Bunurile predominante confiscate în urma controalelor sunt produse alimentare, valută, confecţii, încălţăminte, dar şi imobile.“

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura