ActualitateFlash

Procurorul Augustin Lazăr susţine astăzi interviul la CSM

Natalia Bumbac 03 Augustin Lazar

Astăzi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr (foto), va susţine la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), interviul pentru avizarea numirii în funcţia de procuror general al României. Postul de şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a rămas liber după demisia lui Tiberiu Niţu.
Potrivit calendarului anunţat de CSM, la o zi după intervievarea candidatului, în 22 aprilie, avizul va fi trimis către Ministerul Justiţiei (MJ). Conform procedurilor, procurorul general al PÎCCJ este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a fost selectat dintre alţi patru candidaţi înscrişi pentru ocuparea funcţiei de procuror general al României, de către ministrul Justiţiei Raluca Prună. Propunerea a fost transmisă către CSM la sfârşitul lunii martie. Într-un comunicat al MJ se arată că: „în timpul dialogului cu ministrul Justiţiei, Augustin Lazăr a demonstrat că are viziunea managerială, determinarea şi autoritatea necesară pentru reformarea şi consolidarea Ministerului Public. Procurorul Augustin Lazăr are o experienţă relevantă în management judiciar, având o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat şi instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară o vastă cooperare judiciară internaţională. Anterior, ca procuror şef la secţia de anticorupţie, urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ, a participat nemijlocit la acţiunea de reformare şi modernizare a Ministerului Public, care a generat premisele creării structurilor specializate de Parchet din cadrul acestei instituţii.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura