Politica si administratie

Procurorii hunedoreni nu protestează, dar susţin punctul de vedere al Parchetului General şi al CSM

Sorina Popa

Mai multe Parchete, dar şi cei de la DIICOT au decis, ca protest faţă de OUG 7, să treacă fie la suspendarea activităţii, fie la purtarea unor banderole albe la muncă.

Solidarizare de principiu

Astfel, DIICOT a anunţat că .şi va suspenda activitatea în următoarele două săptămâni, între orele 8 şi 12, zilnic, ca protest faţă de OUG 7 dată de Tudorel Toader. De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor purta, până la remedierea situaţiei, o banderolă, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul României, în calitate de legiuitor delegat, a înţeles să modifice legile justiţiei.

„În ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, constituită în temeiul Hotărârii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotărât solidarizarea de principiu cu acţiunile magistraţilor împotriva adoptării O.U.G. nr. 7/2019”, se arată în comunicatul instituţiei.

Susţin punctul de vedere

Procurorii hunedoreni au venit şi ei cu un punct de vedere faţă de OUG 7: „În contextul Hotărârii nr. 95 din data de 20.02.2019 a Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, prin care s-a decis convocarea Adunărilor Generale ale Procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă instanţele judecătoreşti, până la data de 27.02.2019, în vederea formulării unui punct de vedere referitor la modificările Legilor Justiţiei nr. 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 aduse prin OUG din data de 19.02.2019, vă învederăm faptul că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara s-au întrunit azi, 25.02.2019, în Adunarea Generală. Urmare acestui fapt, procurorii au hotărât susţinerea punctului de vedere exprimat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Secţia pentru procurori a CSM privind modificările aduse legilor justiţiei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe l.ngă Tribunalul Hunedoara.

2 comentarii la „Procurorii hunedoreni nu protestează, dar susţin punctul de vedere al Parchetului General şi al CSM

  • Dacă ai devenit o victimă a torturii polițiștilor și a magistraților ,trebuie să ști că ai dreptul la o compensație lunară de la stat !

    Reabilitarea victimelor torturii

    Statele trebuie să se asigure că victimele torturii pot obține despăgubiri. Victimele trebuie să aibă, de asemenea, un drept la o compensație echitabilă și adecvată, inclusiv mijloacele pentru ca o reabilitare completă posibil. Aceasta este o cerință în conformitate cu dreptul internațional.

    Redress atrage după sine restituirea, compensarea, reabilitarea, repararea, gradul de satisfacție și garanții de non-repetiție.

    Compensarea persoanei care se dovedește victima a torturii fizice și psihice ,în forma continuata prin abuz de putere săvârșit asupra sa , trebuie sa reprezinte despăgubiri financiare (pentru prejudicii materiale și morale) sub forma unei rente lunare pe parcursul vieții.

    Retrocedarea înseamnă să restabilească victima în situația sa , înainte de abuzul a fost comis.

    Despăgubiri înseamnă să răsplătească daune evaluabil economic care rezultă din abuz.

    Reabilitare înseamnă restabilirea și repararea prejudiciului suferit de victimă. Acest lucru ar trebui să recunoască faptul că efectul generalizat al torturii înseamnă viața victimei – inclusiv demnitatea, sănătatea și auto-suficiență – niciodată nu s – ar putea recupera pe deplin.

    Reparația trebuie să fie adecvate, eficiente și cuprinzătoare. Circumstanțele specifice ale fiecărui caz trebuie să fie luate în considerare și măsuri reparatorii adaptate la nevoile specifice ale victimei.

    Satisfacția include verificarea faptelor, sancțiunile judiciare și administrative împotriva autorilor abuzului, precum și o confirmare de fărădelegi. Aceasta poate include scuze publice victimei.

    Garanții de non-repetiție sunt măsuri de combatere a impunității autorilor și a reapariției abuzurilor. În funcție de context, astfel de măsuri variază de la mecanisme de supraveghere și monitorizare externă, la stabilirea unor căi de atac judiciare, consolidarea independenței sistemului judiciar, precum și o formare adecvată pentru funcționarii de aplicare a legii.

  • Da ma jigodiilor. De abuzurile și greșelile voastre nu ziceți nimic? Lasilor. Torționari conduși de mera și hurdubeu. Clonele lui kovesi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura