Procurorii DNA cer prelungirea arestului la domiciliu în dosarul Moloţ & compania

Natalia Bumbac

Procurorii DNA au solicitat prelungirea pentru încă 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu în cazul celor cinci inculpaţi din dosarul lui Moloţ&compania. Cererea se va judeca astăzi la Tribunalul Alba, începând cu ora 13.00. 05 molot (18)
Măsura a fost instituită de Curtea de Apel Alba Iulia din data de 9 decembrie 2014, după ce procurorii au contestat hotărârea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Alba, care a decis cercetarea celor cinci inculpaţi sub control judiciar. Prin urmare, preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ (foto), ginerele său Robertto Venter, fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara Tiberiu Balint, viceprimarul suspendat al comunei Vorţa Emanoil Milică Pup şi omul de afaceri Vasile Axinte ar putea afla astăzi care va fi decizia magistraţilor Tribunalului Alba cu privire la măsura privativă de libertate pentru următoarele 30 de zile.
Pentru preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, arestul la domiciliu nu a fost uşor de suportat, deoarece acestuia i s-a interzis comunicarea cu membrii familiei sale, aceştia având diverse calităţi în dosarul de corupţie în care este urmărit penal. În perioada primei luni de arest la domiciliu, Mircea Moloţ a formulat o cerere prin care a solicitat magistraţilor permisiunea de a lua legătura cu fiica sa Alexandra Moloţ, căsătorită cu Robertto Venter, urmărit penal în acelaşi dosar. Deşi prima instanţă i-a permis să ia legătura cu fiica sa fără a stabili un interval de timp exact când poate face acest lucru, instanţa care a dat hotărârea finală, Curtea de Apel Alba Iulia în acest caz, i-a dat dreptul să o primească în vizită pe fiica sa doar în ziua de Crăciun între orele 10.00 şi 22.00. Tot în prima lună a anului 2015, Mircea Moloţ va avea termene în dosarele în care a contestat deciziile Agenţiei Naţionale de Integritate prin care a fost declarat incompatibil cu funcţiile pe care le-a deţinut în perioada în care s-a aflat la conducerea CJ Hunedoara. Primul dosar va avea termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 21 ianuarie, iar al doilea, la Curtea de Apel Timişoara în data de 22 ianuarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pensii şi salarii mai mari din 2015

Noul an vine cu o serie de majorări ale veniturilor sociale, ale pensiilor, dar şi a salariului minim pe economie....

Aplicaţia săptămânii: Camu

Aleasă ca “Apple Editor’s Choice” în cursul anului 2014, aplicaţia Camu a obţinut la sfârşitul anului şi titlul de cea...

Gura lumii, 5.01.2015

Despre un purtător de baston dintr-o zonă cu multe lămpaşe şi de unde s-a pornit o revoluţie acum ceva timp,

Închide