Categories: ActualitateFlash

Procurorii cer insistent arestarea tâlharului care a ucis un om

Maximilian Gânju

La momentul judecării solicitării victima încă era în viaţă, în comă profundă. Pro­curorii au susţinut că viaţa bărbatului tâlhărit a fost pusă în pericol, că suspectul este recidivist, dar instanţa a decis să-l plaseze sub control judiciar. Tribunalul Hunedoara va avea ulti­mul cuvânt.

I-au respins cererea de liberare condiţionată
Aproape fără îndoială că autorul tâlhăriei din municipiul Vulcan, în urma căreia un localnic de 65 de ani a murit, va ajunge în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Deva, dat fiind faptul că şi încadrarea juridică a faptei va fi schimbată. În plus, trecutul infracţional al tânărului de 22 de ani, Argyo Wilmus, ar putea fi un alt motiv pentru a se decide că lăsarea în libertate este o reală ameninţare socială. Tânărul este autorul mai multor infracţiuni cu violenţă, tâlhării cu pre­cădere, comise încă de când era adolescent. De altfel, tânărul a fost închis într-un centru pentru minori pentru tâlhărie calificată, iar magistraţii din Craiova i-au respins cererea de liberare după executarea a jumătate din pedeapsă. Judecătorii craioveni au reţinut atunci că ”riscul comiterii de noi infracţiuni de către aceasta este mediu – crescut, avân­du-se în vedere debutul infracţional timpuriu, manifestarea repetată a conduitei anti­so­ciale, creşterea gravităţii faptelor în decursul timpului (iniţial implicându-se în furturi, iar, ulterior, în tâlhării), abandonul şcolar şi exis­tenţa unor modele negative de compor­ta­ment în familia extinsă”. Totodată, instanţa a reţinut că nu există suficiente şi serioase indicii în sensul că măsura educativă pri­vativă de libertate şi-a atins scopul pentru ca persoana în cauză să se redreseze şi să do­bândească un ansamblu de valori morale şi sociale necesare pentru evitarea, în mo­mentul părăsirii locului de deţinere, a săvâr­şirii altor infracţiuni.

Judecătorii din Craiova au anticipat bine
Şi într-adevăr, cele anticipate de judecătorii din Craiova s-au adeverit. Ieşit din detenţie, Argyo Wilmus n-a rezistat prea mult fără să comită fărădelegi. În 2018 avea să fie reţinut pentru un lung şir de tâlhării. În ianuarie 2018 tâlhărea o femeie, iar în februarie o altă fe­meie, cât şi un bărbat. Şi atunci instanţa din Petroşani s-a arătat îngăduitoare şi l-a plasat în arest la domiciliu, în ciuda opoziţiei pro­curorilor. Ulterior a revenit şi a decis să-l ares­teze preventiv. Tânărul a provocat acum moar­tea unui om pe care-l tâlhărea.
Argyo Wilmus (22 de ani) l-a văzut, zilele trecute, pe bărbatul de 67 de ani, din Vulcan, băut pe stradă şi a decis să-i fure portofelul. Victima a încercat să îl oprească pe suspect, însă acesta s-a smucit pentru a-şi asigura scăparea, context în care bărbatul a căzut şi s-a lovit la cap. A intrat în comă profundă la scurt timp şi a murit la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii pe la colțuri că un personaj de la noi s-a enervat tare de…

20 de ore ago

Laurențiu Nistor: Investiții în modernizarea Caselor de cultură din Orăștie și Hunedoara

Municipiul Orăștie, capitala culturală a județului Hunedoara, merită să aibă o sală de spectacole adecvată…

20 de ore ago

Bulina albă

Ami Costa, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva…

20 de ore ago

Bulina neagră

Cristian F., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce a…

20 de ore ago

ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la Primăria Deva: „Voi fi un Primar care sprijină firmele locale, nu care le alungă sau le pune bețe în roate!”

„Spunem NU firmelor de casă ale di­fe­riților oameni politici, care n-au făcut nimic altceva decât…

20 de ore ago

Principalele proiecte ale Primăriei Hunedoara pentru următorii patru ani (III). Hunedoara pe mâini bune

Şcoli demne de secolul XXI   Încă din primul meu an de mandat, unităţile şcolare…

20 de ore ago