Politica si administratie

Principalele proiecte ale Primăriei Hunedoara pentru următorii patru ani (III). Hunedoara pe mâini bune

Şcoli demne de secolul XXI

 

Încă din primul meu an de mandat, unităţile şcolare s-au regăsit în topul listei mele de priorităţi. Acolo unde alţii au spus „nu sunt bani”, „nu se poate”, „e prea scump”, „nu merită”, eu şi echi­pa mea am găsit fondurile necesare, am demonstrat că se pot întocmi proiecte de modernizare şi reabilitare, am susţinut cu argumente puternice ideea că nicio investiţie nu este prea scumpă pentru copiii noştri, iar orice proiect dedicat educaţiei merită să fie transpus în realitate. În fond, este vorba despre viitorul comunităţii noas­tre.
În ultimii 8 ani am reuşit să reabilităm, să modernizăm şi să dotăm cea mai mare parte dintre unităţile şcolare ale municipiului Hunedoara. În următorii 4 ani sunt absolut sigur că vom reuşi să facem acelaşi lucru în toate şcolile, gră­diniţele şi liceele care mai au nevoie de astfel de investiţii. Şi sunt sigur de asta, mai ales că am reuşit, în ultima perioadă, să întocmim proiecte detaliate pentru educaţie, multe dintre ele având deja şi finanţarea asigurată.

Dotări moderne pentru fiecare clasă
Până la finele anului curent, datorită unei finanţări obţinute prin PNRR în valoare de 4 milioane de euro, fiecare sală de clasă ori sală de grădiniţă din oraş va fi dotată cu echipamentele IT&C de care are nevoie (table interactive, calculatoare, imprimante etc…). Este vorba despre 304 de astfel de săli de clasă/grupă. 264 dintre săli vor beneficia în plus şi de mobilier şi material didactic nou. Proiectul prevede şi dotări pentru 12 laboratoare şcolare moderne, 8 cabinete medicale şcolare, 8 cabinete de asistenţă psihopedagogică, 9 săli de sport şi 7 laboratoare de practică.

Şcoli, grădiniţe şi licee moderne
În următoarea perioadă, mulţumită proiectelor pe care am reuşit să le pun la punct împreună cu echipa mea din Primărie, vor începe lucrări de rea­bi­litare, modernizare şi dotare la Creşa săptămânală „Căsuţa cu pitici”, Şcoala Gimnazială Nr. 2 – Corp B (fosta Şcoală Generală nr. 11), Colegiul Eco­no­mic „Emanuil Gojdu” – Şcoala Generală Nr. 3, Liceul Teoretic „Traian Lalescu” (corp liceu), Grădiniţa cu Program Pre­lungit „Licurici”, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1, Şcoala de muzică şi clă­direa fostei Şcoli Generale Nr. 1, aflată pe b-dul Corvin din Hunedoara. Este vorba des­pre proiecte cu finanţare europeană, co­fi­nanţate din bugetul local.

Învăţământ profesional atractiv şi eficient
În primăvara acestui an, Primăria Hunedoara a obţinut o finanţare de 20,7 milioane de euro pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual structurat pe toate nivelurile: şcoală profesională – liceu – facultate. Cea mai mare parte din această sumă va fi folosită pentru cons­truirea unui campus educaţional care se va întinde pe mai bine de 23.000 de metri pătraţi, pe strada Furnalelor. Vor fi, de asemenea alocate, din bugetul pro­iec­tului, granturi pentru dezvoltarea în­vă­ţământului dual, cursuri de perfec­ţio­nare a personalului didactic şi, mai ales, burse pentru elevi. Hunedoara are mare nevoie de un astfel de proiect pentru că, o ştie toată lumea, doar o mică parte dintre elevii şi studenţii care urmează anumite specializări reuşesc să se şi angajeze, din cauză că nu au experienţa practică necesară, ori din cauză că nu există o corelare între programa şcolară şi cerinţele din economia reală. Situaţia se va schimba radical în bine cu ajutorul acestui proiect. (A.N.)

Comandat de PSD – filiala Hunedoara.
Executat de SC Media Hunedoreană SRL,
Cod identificare atribuit de AEP: 21240002

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

8 ore ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

8 ore ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

8 ore ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

8 ore ago

Alcoolică acuzată că-și terorizează soacra și soțul

Femeia se îmbată în fiecare zi și provoacă scandal, țintele sale fiind soțul ei și…

8 ore ago

Doi tineri din Hațeg au golit o hală de producție din Oțelu Roșu

Hoții și-au planificat în detaliu spar­gerea din județul vecin și au furat scule și echipamente,…

8 ore ago