Eveniment

Procesul traficanţilor de migranţi, pe ultima sută de metri

Cristina Ghenea

Judecarea apelului în dosarul în care doi egipteni şi un sudanez au fost acuzaţi de trafic cu migranţi se apropie de final. La termenul de ieri, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au amânat soluţionarea cauzei pentru data de 14 noiembrie.
Reţea internaţională organizată  
Este vorba de procesul în care cei doi egipteni, Fathy Ibrahim şi Ahmed Fahmi şi cetăţeanul sudanez Mohamed Al Tayeb au fost acuzaţi că au făcut parte dintr-o reţea infracţională organizată, care se ocupa de traficul de migranţi. Instanţa Tribunalului Hunedoara i-a condamnat pe doi dintre aceştia, respectiv Fathy Ibrahim şi Mohamed Al Tayeb, la trei ani de închisoare, cu executare, iar pe celălalt inculpat, la doi ani de detenţie. Cei trei traficanţi au atacat sentinţa prin apel, iar în luna august, dosarul a fost preluat de Curtea de Apel. „La termenul de judecată de astăzi (ieri – n.n), instanţa a amânat soluţionarea cauzei, pentru administrarea probaţiunii”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Acesta a mai adăugat că la următorul termen, stabilit pentru data de 14 noiembrie, s-ar putea ca magistraţii să dea sentinţa finală.
Prinşi în flagrant cu opt migranţi ascunşi
Fathy Ibrahim, Ahmed Fahmi şi sudanezul Mohamed Al Tayeb, considerat liderul reţelei, au fost reţinuţi de oamenii legii, în luna noiembrie a anului trecut, fiind prinşi în flagrant în timp ce transportau cu două autoturisme opt migranţi, cu intenţia de a-i trece fraudulos graniţa. Potrivit anchetatorilor, unul dintre migranţii afgani, care au plătit reţelei 12.000 de euro pentru a fi scoşi din ţară, a mărturisit că motivul pentru care încercase să ajungă în spaţiul Schengen era comiterea unui atentat sinucigaş cu bombă, în Germania. Afganul care plănuia atentatul terorist se afla între cei opt migranţi musulmani care au fost depistaţi în autoturismele conduse de Mohamed Al Tayeb şi Fathy Ibrahim.
În prezent, aceştia din urmă sunt închişi, în timp ce egipteanul Ahmed Fahmi este eliberat sub control judiciar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura