Procesul dintre Berbeceanu şi Tarnu continuă la Tribunalul Alba

8 ianuarie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

La judecata pe fond, Judecătoria Alba Iulia i-a dat dreptate fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu (foto). Instanţa a decis ca fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, să-i achite 20.000 de lei cu titlu de despăgubiri.

Soluţia Judecătoriei Alba Iulia n-a fost una definitivă, iar dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Alba, unde ieri a fost al doilea termen de judecată. Instanţa a amânat cauza şi a încuviinţat ca părţile să-şi aducă martori la următorul termen de judecată fixat în luna martie a acestui an, dar şi să administreze probe. Tarnu a fost acţionat în judecată de Berbeceanu după un interviu dat de fostul şef SRI, în septembrie 2017. Acesta a făcut o serie de afirmaţii la adresa lui Berbeceanu, pe care acesta le-a catalogat ca fiind „mincinoase, calomnioase şi defăimătoare”. Mai mult de atât, comisarul şef i-a cerut fostului şef al SRI Alba să le dezmintă, lucru care nu s-a întâmplat. „Îi solicit public să retracteze, prin intermediul aceloraşi posturi TV şi publicaţii, în termen de cinci zile, afirmaţiile mincinoase făcute la adresa mea, în caz contrar urmând să îl acţionez în judecată, să solicit daune morale şi plata acestora prin poprirea pensiei militare de care beneficiază. Banii astfel obţinuţi promit să îi folosesc pentru plata unor burse de studii pentru trei studenţi la jurnalism (categoric vor ajunge), studenţi care se vor angaja ca, după absolvire, să respecte deontologia profesiei de ziarist“, scria pe pagina sa de pe o reţea socială Traian Berbeceanu.
Fostul şef al BCCO Alba i-a trimis şi o notificare fostului şef al SRI Alba, în care îi transmitea că a lansat în spaţiul public „aspecte neadevărate“ cu privire la persoana sa şi „afirmaţii mincinoase“ de natură să îi afecteze „în mod grav reputaţia şi dreptul la imagine“. Cum Tarnu nu a dezminţit afirmaţiile din interviu, a fost acţionat în judecată.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. George spune:

    Vezi sa nu doneze banii țiganu asta unor studenți la jurnalism. Cum se vede cu ei în cont cum fuge să-i cheltuiască. Un milițian cu o fata și un caracter de țigan.

  2. Gina spune:

    Și avocat pe cine are? Tot pe avocata sifon Loredana tirnovan? A îndoi doua jigodii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 9.01.2019

Marian-Ioan U., tânăr de 17 ani, din comuna Băiţa Pentru că împreună cu un alt tânăr din aceeaşi localitate, la...

Bulina albă, 9.01.2019

Rareş Tomşa, 10 ani, fotbalist la Şcoala de Fotbal „Florea Văetuş“ Pentru că a fost declarat cel mai bun jucător...

Gura lumii, 9.01.2019

Vorbesc gurile rele prin târg că un personaj vrea să candideze din nou pentru o funcţie la primărie. Cârcotaşii povestesc...

Închide