EvenimentFlash

Procesul „locotenentului” lui Passaris, amânat, din nou

03 popa

Nicoleta Popa

 Paul Popa, complicele grecului Passaris, a fost adus ieri, din nou, la Tribunalul Hunedoara, unde este judecat într-un proces, pentru că în urmă cu şapte ani a împuşcat un tânăr, lăsându-l paralizat.
La termenul de ieri, cauza a fost din nou amânată, de această dată, pentru data de 28 ianuarie. Magistraţii au luat această decizie, deoarece Laboratorul de Expertize Criminalistice Cluj nu a efectuat expertiza balistică a glonţului, cu care a fost împuşcată victima. Totodată, actele medicale din dosar au fost trimise la Serviciul de Medicină Legală Hunedoara, pentru efectuarea unei noi expertize medico-legale a victimei, Gabriel Duţ, cerută de inculpat o dată cu rejudecarea cazului. În prezent, Paul Popa se află în Penitenciarul Aiud.

Cristian Cioacă a însoţit-o pe avocata lui Popa
Nu este pentru prima dată când avocata lui Paul Popa, Maria Vasii, vine la Tribunalul Hunedoara alături de Cristian Cioacă, soţul Elodiei Ghinescu. Acesta a însoţit-o pe avocată pe post de şofer, el aflându-se la volanul unui BMW X6 (medalion), proprietate a avocatei. Maria Vasii este şi apărătorul lui Cioacă, poliţistul fiind suspectat de omorârea soţiei sale.

Suspectat de mai multe infracţiuni
Paul Popa este suspectat că ar fi comis mai multe infracţiuni. Întâlnindu-se cu Konstantinos Passaris, în Grecia, acesta a devenit un fel de locotenent al temutului infractor grec. De fapt, Paul Popa este suspectat de anchetatorii greci că l-a ajutat pe Passaris să evadeze dintr-o închisoare elenă, furnizându-i acestuia un pistol cu care acesta a împuşcat doi poliţişti.
În noiembrie 2001, casierul şi paznicul unei case de schimb valutar au fost ucişi de Passaris. Popa a fugit în Grecia la scurt timp după arestarea lui Konstantinos Passaris, după care s-a ascuns o vreme şi în România, în ultima perioadă aflându-se în Deva. După ce l-a împuşcat pe Gabriel Duţ, pe o stradă din municipiu, Paul Popa a fugit din ţară. Mai târziu, a fost arestat în Spania, unde stătea sub un alt nume, dar a reuşit să evadeze.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura