Procentaj maxim în amicale

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a bifat un nou succes în amicalele din această iarnă, având două victorii din tot atâtea meciuri test disputate. „Alb-albaştrii” au trecut cu scorul de 1-0 (0-0) de colega de serie Măgura Cisnădie, sâmbătă, pe teren propriu, după un penalti transformat de Iulian Tecsi, după ce în primul joc test învinseseră cu 4-3 pe Frontiera Curtici (Liga a IV-a Arad).

Un penalti apărat, altul marcat
Aflaţi la finalul unui stagiu de pregătire centralizată în care şi-au încărcat „bateriile” din punct de vedere fizic, hunedorenii au suferit în debutul jocului, fiind dominaţi de adversari. Măgura Cisnădie a profitat de „oboseala” gazdelor şi a controlat partida, având ocazia să deschidă scorul în urma unui penalti acordat pentru un fault în careu de căpitanul echipei FC Hunedoara, Ştefan Mardare. Din fericire, portarul „alb-albaştrilor” Claudiu Ciubotariu a reuşit să apere şutul plasat expediat de Petrescu şi şi-a menţinut echipa pe linia de plutire într-o situaţie dificilă. „Claudiu Ciubotariu are 1,85 metri, este din Valea Jiului şi a venit la FC Hunedoara în februarie anul trecut de la şcoala de fotbal a lui Marcel Băban. A jucat întâi la juniori, unde a apărat mai multe penaltiuri, iar din turul campionatului este la seniori, chiar la turneul final la care au participat. Apărarea acestui penalti a fost o inspiraţie de moment”, a spus Anton Ilie, antrenorul cu portarii de la FC Hunedoara, care l-a lăudat şi pe Păduraru (1,97 metri), celălalt portar al echipei, venit în această iarnă de la Naţional Sebiş.
FC Hunedoara şi-a asigurat apoi victoria prin golul marcat de Iulian Tecsi, care a transformat un penalti, acordat în urma unui fault din spate. Pe final, echipa din judeţul Sibiu a avut multe ocazii de poartă, însă Ciubotariu şi Păduraru au închis perfect poarta gazdelor.
Antrenorii Mircea Alic jr. şi Raul Spătaru au început meciul cu: Ciubotariu – Petresc, Maghici, Mardare, C. Creciunesc – Simionov, Ionicescu, D. Creciunesc, Bloj – Tecsi şi Darius Grigore. Pe parcurs au mai intrat Păduraru, Ionică, Ciucurescu, Gheară şi Grigore Alin. La această partidă au lipsit din lot Robert Cristian, Trăşcan, Remus Sandu şi Drăgoescu, aceştia fiind uşor accidentaţi, iar Bozian şi Crengăniş au fost învoiţi pentru a-şi rezolva nişte probleme personale. Următoarea partidă de verificare pentru FC Hunedoara va fi revanşa contra formaţiei Măgura Cisnădie, meciul fiind programat în deplasare, pe data de 10 ianuarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.