Probleme pentru echipele noastre din Liga a III-a

2 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Finalul acestei săptămâni aduce din nou pe stadioane partidele din campionatul Ligii a III-a în care evoluează şi formaţiile din judeţul Hunedoara. Astfel, cele două echipe hunedorene au făcut ultimele pregătiri pentru debutul de sezon.

Jucători cu experienţă
CS Hunedoara a disputat sâmbătă ultimul amical dinaintea începerii campionatului, cu Viitorul Şelimbăr. Antrenorul Raul Spătaru a început partida cu: Dumitrescu – Cr. Creciunesc, Ciucurescu, Ionică, Trăşcan – Iacob, Marinca, R. Cristian, Bloj – Burlacu, Vasinc, iar pe parcursul jocului au mai intrat Raţ, Babei, Moţ, Bularda, Tiric, D. Creciunesc şi Bujor. La final, rezultatul a fost egal, 0-0. „Am făcut un joc bunicel, în faţa unei echipe foarte bune, cu jucători cu experienţă. Sunt mulţumit că nu am primit gol, datorită unei bune organizări pe faza defensivă. Am suferit însă pe faza de construcţie, ne-au dominat la posesie adversarii, deşi nu şi-au creat nici ei multe ocazii. De fapt, la ocazii mari a fost 1 – 1, o bară ei, o bară noi. Am folosit acest amical ca să rulez întreg lotul avut la dispoziţie. Din păcate, Burlacu a părăsit terenul în minutul 20, după o lovitură la genunchi, nu ştim cât e de grav. Sunt foarte îngrijorat în privinţa jucătorilor accidentaţi, Kovacs, Radicof şi Kocsis sunt în continuare indisponibili şi nu ştiu dacă îi vom putea recupera până sâmbătă. Dani Creciunesc este suspendat la meciul din prima etapă, aşa că avem probleme de efectiv în condiţiile în care lotul nostru nu este foarte numeros”, a declarat Spătaru la finalul partidei.

Mulţi accidentaţi
Returul de campionat va fi unul dificil pentru echipa de pe Cerna, deoarece au fost făcute doar trei transferuri, Tiric, Babei şi Moţ. Laurenţiu Moţ, care a mai evoluat în carieră pentru Cetate Deva, U Craiova şi CSO Filiaşi, este ultimul venit la echipă în această iarnă.
Raul Spătaru este îngrijorat de retur. ”Ne aşteaptă un retur foarte greu, dar sper să revină cât mai repede accidentaţii şi să fim scutiţi pe cât posibil de suspendări şi alte accidentări. Mizăm pe forţa grupului, pe omogenizarea echipei şi punerea la punct a relaţiilor de joc pentru a ne atinge obiectivul fixat, rămânerea în Liga 3”, a declarat Raul Spătaru.
CS Hunedoara va juca acasă, în prima etapă din retur sâmbătă, de la ora 15, în compania celor de la Viitorul Dăeşti. Vâlcenii s-au impus în tur cu 4-2, marcatorii golurilor hunedorene fiind Vasinc şi Kocsis.

Joc la Ilia
LPS Cetate Deva nu a mai disputat cel de al doilea meci de pregătire în compania formaţiei Unirea Alba Iulia, prevăzut la sfârşitul săptămânii trecute, dar principalul Ştefan Nanu a stabilit vineri un joc-şcoală la Ilia. „E mai bine aşa, am putut exersa ceea ce vreau eu să jucăm. Mi-a plăcut ceea ce am văzut la băieţi, dorinţă, angajament, pressing de sus. Avem la ora actuală doi jucători cu probleme medicale, Herci a fost răcit şi nu s-a antrenat trei zile, iar Iana are în continuare o problemă cu glezna, a făcut doar două antrenamente de când a revenit de la Naţionala U-18. În rest, lotul este valid, Petresc şi Bîrzan sunt refăcuţi şi s-au antrenat normal. A revenit la noi şi portarul Ciută, după ce în iarnă şi-a căutat echipă prin alte părţi”, a declarat tehnicianul devean.
Echipa LPS Cetate Deva va disputa prima partidă din retur cel mai probabil vineri, de la ora 15, în compania celor de la CSC Dumbrăviţa, întâlnirea urmând să se desfăşoare pe stadionul „CFR” din Simeria.
„Mi-am făcut deja idee despre primul 11 pe care îl vom utiliza cu Dumbrăviţa. Întâlnim un adversar cu jucători cu experienţă, sunt cinci – şase peste 30 de ani care au evoluat în Liga 2 sau Liga 1. La noi este un mix de tineri în jur de 23 de ani şi câţiva experimentaţi, Doboş, Bogdanovici, Marius Ion. Obiectivul nostru pentru retur este în continuare menţinerea în Liga a treia, dar cu lotul actual cred că putem termina în primele opt locuri”, a mai spus Ştefan Nanu.
În tur, devenii s-au impus în deplasare cu 2-1, graţie golurilor înscrise de Cîrstea şi Cocan – ultimul în prelungiri. De notat că nici unul dintre marcatorii de atunci nu se mai află în lotul Devei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum vrea primarul Rîşteiu să ridice calitatea vieţii simerienilor

Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu (medalion), susţine că în localitate sunt mai multe proiecte în diferite faze, care vor creşte...

De ce nu demisionează Sorin Vasilescu din funcţia de vice al Consiliului Judeţean?

Sorin Vasilescu (foto) ne surprinde din nou! Nu pentru că a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Hunedoara...

Deputatul Heiuş, viitorul ministru al Finanţelor Publice

Noul ministru desemnat pentru Finanţele Publice, Lucian Ovidiu Heiuş (foto), a declarat că este nevoie de o continuare a politicilor...

Închide