Cum vrea primarul Rîşteiu să ridice calitatea vieţii simerienilor

1 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu (medalion), susţine că în localitate sunt mai multe proiecte în diferite faze, care vor creşte calitatea vieţii locuitorilor de aici. Multe dintre aceste proiecte aşteaptă să fie implementate.

Reducerea cheltuielilor cu peste 50 la sută
„Reabilitarea iluminatului public în oraşul Simeria este finanţat pe programul POR 2014-2020. Investiţia se ridică la aproape 10 milioane lei, din care 76 la sută fonduri europene şi 23 la sută din bugetul local. Proiectul constă în reabilitarea şi modernizarea integrală a reţelei de iluminat public al oraşului Simeria şi al localităţilor aparţinătoare prin înlocuirea tuturor lămpilor de iluminat pe sistemul LED, fiecare lampă fiind controlată computerizat prin telegestiune de la un sediu central. În final, va fi modernizată reţeaua de iluminat public pe o distanţă de 55,38 km din care 2,08 km extinderi subterane, vor fi montate 1.650 bucăţi lămpi tip LED pe 1.632 stâlpi, 20 de panouri fotovoltaice la principalele treceri de pietoni. Reducerea consumului energetic şi a cheltuielor se estimează la 57 la sută. Proiectul a trecut de faza de evaluare încă din luna noiembrie a anului 2019, urmând ca în perioada imediat următoare să fie semnat contractul de finanţare”, a declarat Emil Râşteiu, primarul oraşului Simeria.

Reabilitare termică pentru şapte blocuri
Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din oraşul Simeria, str 1 Decembrie, bl. 2, bl. A, bl. B, bl. A1, bl. B1, bl. C1, bl. D1 este finanţată pe programul POR 2014-2020 în proporţie de 60 la sută din fonduri structurale (UE+Guvern) şi 40 la sută reprezintă un credit accesat de oraşul Simeria, din care se vor recupera 25 la sută din contribuţia locatarilor. Proiectul constă în reabilitarea termică a celor şapte blocuri, respectiv atât părţile vitrate cât şi zidăria, în final ajungându-se la reducerea cu peste 50 la sută a surselor de încălzire pentru locatari.
Finanţarea investiţiei este aprobată, în prezent proiectul se află la stadiul de achiziţie publică a lucrărilor de execuţie.

Parcul Tineretului  şi două grădiniţe vor fi modernizate
”Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei oraşului Simeria prin investiţii în obiective educaţionale şi spaţii publice. Este vorba de un proiect finanţat pe programul POR 2014-2020. Investiţia se ridică la 10 milioane lei, din care 98 la sută fonduri europene şi 2 la sută din bugetul local. Lucrările presupun reabilitarea, modernizarea şi extinderea Grădiniţei cu Program Prelungit de pe str.C.D.Gherea, reabilitarea modernizarea şi extinderea Grădiniţei cu Program Normal de pe str. Aurel Vlaicu şi reabilitarea şi modernizarea Parcului Tineretului cu cele două zone de promenadă, spectacole şi locul de joacă, precum şi locurile de joacă situate pe străzile Cloşca, Atelierului, Cucului şi Fabricii”, a adăugat primarul Emil Rîşteiu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De ce nu demisionează Sorin Vasilescu din funcţia de vice al Consiliului Judeţean?

Sorin Vasilescu (foto) ne surprinde din nou! Nu pentru că a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Hunedoara...

Deputatul Heiuş, viitorul ministru al Finanţelor Publice

Noul ministru desemnat pentru Finanţele Publice, Lucian Ovidiu Heiuş (foto), a declarat că este nevoie de o continuare a politicilor...

Întrecerea bibliotecarilor

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în 6 martie 2020, ora 11, la Centrul Cultural...

Închide