Probleme la Centrul de Pedagogie Curativă Lupeni

Anamaria Nedelcoff

Fără şoferi pentru cele două microbuze donate de o fundaţie olandeză şi fără opt cadre didactice. Aşa începe noul an şcolar pentru cei 62 de copii cu dizabilităţi din Valea Jiului, cu vârste cuprinse între trei şi 18 ani, care învaţă la Centrul de Pedagogie Curativă (CPC) din Lupeni.
Marin Ormenişan, şeful CPC Lupeni, precizează că în prezent, cele două microbuze sunt conduse de doi profesori, fără ca aceştia să fie plătiţi. ”Nu avem posturi nedidactice suficiente. Noi nu putem face nimic, atâta vreme cât organigrama nu ne permite. Avem nevoie de doi şoferi pentru microbuze, dar nu putem angaja pe nimeni. Sunt doi profesori care conduc şi aduc elevii, însă nu sunt plătiţi pentru asta. Fac voluntariat”, declară Marin Ormenişan.
Nici la capitolul cadre didactice nu stă prea bine CPC Lupeni, fiind nevoie de încă opt oameni. Pentru aceste posturi, va fi organizat un concurs luna viitoare, dar până atunci, copiii vor învăţa cu cei care au fost profesori anul trecut. ”Concursul pentru ocuparea posturilor didactice trebuie organizat după 30 de zile de la începerea anului şcolar. Avem libere şapte locuri de dascăli şi un post de educator. Până atunci, programul va fi acoperit cu profesorii de anul trecut, dar pe perioadă determinată”, mai spune Ormenişan.
Inspectorul şcolar Marta Mate, purtătorul de cuvânt al IŞJ Hunedoara, a declarat că motivul pentru care CPC Lupeni nu are şoferi este că microbuzele respective nu sunt primite de la minister. ”În momentul în care ministerul ne dă câte un lot de microbuze, acestea vin cu posturi de şoferi. Am înţeles că microbuzele de la CPC Lupeni sunt primite din altă parte. În momentul în care vom avea o solicitare din partea centrului respectiv cu privire la un post de şofer, o vom trimite spre deblocare la Ministerul Educaţiei şi există şanse de reuşită”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Încă puţin, până vom circula pe autostradă

Se ştie că proiectul autostrăzii este unul de anvergură, însă multă lume se întreabă cum şi în ce condiţii se...

Traficant de droguri condamnat la 16 ani de închisoare

Ani grei de închisoare pentru unul dintre membrii grupării de traficanţi de droguri din judeţul Alba, care acţiona pe raza...

Icoana Sfintei Fecioare de Guadalupe, la Deva şi Hunedoara

În perioada 22 -23 septembrie 2012, icoana pelerină a Sfintei Fecioare de Guadalupe se va afla în parohiile catolice din...

Închide