Principiul american „Dar din dar”, la Vaţa

30 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Nicolle Ebner

Ieri, în localitatea Ciungani din comuna Vaţa de Jos, a avut loc cea de-a doua ediţie oficială a evenimentului denumit popular „Pasarea darului” şi realizat în baza unui proiect internaţional, finanţat de Heifer România, în colaborare cu Direcţia Agricolă şi Dezvoltare Rurală (DADR) Hunedoara şi Oficiul de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie.

Mai pe româneşte, „pasarea darului”

Până în prezent, Heifer România a implementat 55 de proiecte la nivel naţional, printre care şi „Proiectul de vaci” din comuna Vaţa, de care benficiază şase sate din judeţul Hunedoara, în care, unui număr de 64 de fermieri, le-au fost distribuite, gratuit, 60 de vaci din rasa Bălţata Românească şi opt vaci de carne. Proiectul a fost aplicat începând cu anul 2008, se va derula până în 2012 şi are ca scop promovarea şi donarea de taurine pentru lapte şi aplicarea principiului „Dar din dar”. Ieri, localnicii din Ciungani-comuna Vaţa au primit cinci vaci de la tot atâţia locuitori ai satului Prăvăleni, din aceeaşi comună. Vacile au fost crescute de cele cinci familii selectate în baza proiectului „Dar din dar”, evenimentul devenind deja o tradiţie în acest domeniu. „Până acum, au fost 72 de donaţii iniţiale de vaci şi 58 de juninci, iar scopul acestui proiect nu este doar unul social, ci şi de îmbunătăţire a rasei locale de vaci şi, de asemenea, încurajarea creşterii vacilor de carne, activitate generatoare de venit pentru populaţia săracă, selectată în cadrul acestui proiect iniţiat de Heifer România”, a declarat primarul comunei Vaţa de Jos, Milu Folescu. Acesta a mai subliniat că localnicii s-au dovedit foarte receptivi, conştientizând importanţa ajutorului primit.

La eveniment, au participat reprezentanţi ai Prefecturii Hunedoara, administraţiei locale şi ai Heifer România, organizaţie internaţională (un parteneriat româno- american) care, de 17 ani, oferă asistenţă comunităţilor din România, pentru a pune capăt foametei şi sărăciei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noua generaţie menţine România în topul european

Cu mezinele Amelia Racea (foto) şi Raluca Haidu de la CNS CSS Cetate Deva ca „punct de sprijin”, echipa de...

„Un om gospodar întotdeauna se descurcã”

Conducerea Primăriei comunei Sarmizegetusa face deja planuri cu privire la inaugurarea noului Cămin Cultural, construit în localitatea centru de comună....

Îl cred doar pe Isărescu

Criza economică se prelungeşte cu mult dincolo de previziunile optimiste ale preşedintelui Băsescu, pentru care o bună bucată de vreme,...

Închide